Datum: zaterdag 15 oktober 2022, 16:23 - Auteur: Redactie

Koploper Vrederust vergroot zorgen voor The Gunners

The Gunners blijft onderin de ranglijst bungelen in 4C. Zaterdagmiddag won Vrederust van de Bredanaars, die al drie nederlagen leden na vier speelronden.

In Halsteren een serieuze test voor The Gunners, dat na drie speelronden twee keer verloren had en een zege had geboekt op het lelijke eendje van de competitie: SC Welberg. Bij Vrederust, de lijstaanvoerder, andere koek dus voor de ploeg van trainer Brian Piris. Die zag lijdzaam toe hoe de thuisclub de leiding nam, maar daarna lachte hij omdat defensieleider Tim Suter (foto) weer eens een goaltje meepikte.

Die 1-1-ruststand werd in het tweede bedrijf gewijzigd. Vrederust maakte de 2-1 en verdedigde met man en macht om de driepunter uit het vuur te slepen. Dat lukte toen arbiter Houdé voor het fluitsignaal blies. “We hadden meer verdiend, want we kregen veel kansen. Het is zonde, want het ging best goed”, baalde captain Eljay Hoed na afloop toen hij kort met Voetbalinbreda.nl sprak.

Overigens werd de pot nog wel even gestaakt door de scheidsrechter na een paar opstootjes. Beide ploegen wilden dolgraag winnen, waardoor de gemoederen even hoog opliepen en de leidsman het even niet meer kon managen. Nog een belangrijk detail: bij een 2-1-tussenstand miste Vrederust nog een strafschop, waardoor het toch nog spannend werd in de slotfase.

Vrederust – The Gunners 2-1 (1-1)
1-0 Vrederust, 1-1 Tim Suter, 2-1 Vrederust.