Datum: vrijdag 22 december 2023, 22:59 - Auteur: Redactie

Koploper Willem II wint de burenruzie bij NAC Breda

De derby van de Keuken Kampioen Divisie eindige slecht voor NAC vrijdagavond. Rivaal Willem II ging er na een sterke eerste helft uiteindelijk vandoor met alle punten.

NAC trad vandaag zonder de geblesseerde Kemper aan tegen de Tilburgers. Verder voerde Jean-Paul van Gastel nog een aantal wijzigingen door ten opzichte van het duel met ADO. Zo begonnen de volgende elf namen aan de Brabantse derby: Kortsmit, Koscelnik, Martina, Besselink, Van den Bergh, Wernersson, Garbett, Janosek, Omgba, Boere en Omarsson.

NAC kwam in de openingsminuten het dichtst bij het doel van de tegenstander, maar het was Willem II dat het net wist te vinden. Na een corner leek de bal al het doel in te gaan, maar kon voor de lijn worden gekeerd. Het gevaar was nog niet geweken. Het was uiteindelijk Hilterman die de bal binnenkopte na een voortzet van Doodeman. Kort na zijn doelpunt kwam de spits goed weg met een gele kaart, nadat hij over de schreef ging met een harde overtreding op Besselink.

NAC was aan de bal, maar Willem II kreeg de kansen. Na iets meer dan een half uur spelen verdubbelde Willem II dan ook de voorsprong. De Tilburgers veroverden de bal rond de eigen zestien meter en zetten via Bokila de tegenaanval in. In eerste instantie kon Van den Bergh nog redding brengen met een sliding op de inzet van Doodeman, maar de rebound was voor Hilterman die de bal van dichtbij kon binnentikken.

De ploeg van Jean-Paul van Gastel kwam na rust fel uit de kleedkamer en ging nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Via een aantal goede combinaties kreeg Omgba direct een goede kans. Hij kwam via de linkerkant door en dribbelde richting het doel. Hij haalde uit, maar zijn schot belandde via een Tilburgse verdediger in het zijnet.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de kansen aan beide kanten steeds schaarser. Beide ploegen konden maar weinig bewerkstelligen. Maar één minuut voor tijd wist NAC dan toch iets terug te doen. Boere werd de diepte in gestuurd en zocht de achterlijn op. Hij gaf de bal voor en bereikte Marijnissen die de bal het doel in gleed.

Deze aansluitingstreffer zorgde ervoor dat het nog een spannend slot van de wedstrijd werd. NAC kon echter geen grote kansen meer creëren en de wedstrijd eindigde dus in een 1-2 overwinning voor Willem II.

NAC verliest de Brabantse derby in eigen huis en gaat als nummer 8 de winterstop in. Na de winterstop reist NAC af naar Drenthe voor het duel met FC Emmen.