Datum: zondag 3 maart 2024, 17:21 - Auteur: Redactie

Krankzinnig: Neerlandia ’31 sloopt FCB-HWD en scoort 18 (!) goals

In Dorst wist men zondagmiddag in 4B niet wat men meemaakte. Hekkensluiter FCB-HWD was daar namelijk aangeschoten wild voor Neerlandia ’31, dat bijna ‘dubbele’ dubbele cijfers haalde.

De middenmoter van coach John Janssens had na vijftien speelronden een negatief doelsaldo (3), maar staat na het bezoek van de dolende ploeg uit Rotterdam plots op plus 15. Ongekende momenten in de Mispelstraat, waar arbiter Van Gestel zijn notitieboekje vol moest kalken met goals van de blauwhemden.

Joep de Gans was de grote man voor rust met vier doelpunten, maar hij was logischerwijs niet de enige met legio goals op zijn naam. Dwayne van Steen eindigde op vijf treffers, terwijl ook Bryan van Rijswijk een hattrick aan liet tekenen. Jasper Snijders, Luc van der Hoofden en Thijs Huijben schreven een doppelpack op hun naam en captain Davey Dielemans, koud terug van een wintersportvakantie, kreeg vijf assists op zijn conto.

Hij sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “We zijn gewoon gretig gebleven en de druk op blijven voeren. FCB-HWD bleef ondanks het verloop van de wedstrijd, zeer sportief naar ons toe. Deze monsterscore is buiten de drie punten positief voor ons doelsaldo. Maar dit was wel te bizar voor woorden en heb ik in competitieverband nog nooit meegemaakt. Ze konden geen enkele weerstand bieden.”

Neerlandia ’31 – FCB-HWD 18-0 (9-0)
1-0 Joep de Gans, 2-0 Jasper Snijders, 3-0, 4-0 en 5-0 Joep de Gans, 6-0 Jasper Snijders, 7-0 Bryan van Rijswijk, 8-0 en 9-0 Dwayne van Steen, 10-0 Thijs Huijben, 11-0 Bryan van Rijswijk, 12-0 en 13-0 Dwayne van Steen, 14-0 Thijs Huijben, 15-0 Bryan van Rijswijk, 16-0 Luc van der Hoofden, 17-0 Thijs Huijben, 18-0 Dwayne van Steen.