Datum: zondag 2 april 2023, 17:20 - Auteur: Redactie

Laagvlieger VCW laat TVC Breda op tijd wakker schrikken

In 4D was TVC Breda zondag bijna in verlegenheid gebracht door VCW. De degradatiekandidaat kreeg echter toch een flinke nederlaag te verwerken in Tuinzigt.

De promovendus uit Breda kwam al snel op achterstand, maar dankzij spits Tony Damen hingen de bordjes tijdens de pauze toch weer in evenwicht. De Viola’s waren niet in vorm en dat bleek wel toen het bezoek uit Wagenberg, dat vecht om lijfsbehoud, na rust opnieuw de leiding nam op sportpark Kwakkelhut.

Dat was blijkbaar het alarm dat nodig was om niet definitief in slaap te sukkelen voor de gastheren. Topscorer Jeroen Ooms zorgde voor de 2-2 en toen kwam de ommekeer. Spelmaker Romano Rijndorp liet zien waar zondag tweedeklasser TSC hem komende zomer inlijft en was met een dubbeslag de man: 4-2.

Het slotakkoord was voor Tijmen Ooms. Het jongere broertje van. Voetbalinbreda.nl sprak na de driepunter met coach Johan Rijndorp. “We speelden geen beste wedstrijd en lieten VCW twee keer makkelijk op voorsprong komen. Uiteindelijk beslissen we de pot door individuele klasse in de laatste twintig minuten.”

TVC Breda – VCW 5-2 (1-1)
0-1 VCW, 1-1 Tony Damen, 1-2 VCW, 2-2 Jeroen Ooms, 3-2 en 4-2 Romano Rijndorp, 5-2 Tijmen Ooms.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss