Datum: zondag 4 november 2018, 17:54 - Auteur: Luke Thomas

Lager geklasseerd OVC ’26 verrast tandenloos Bavel

De mannen uit Bavel zijn in topvorm in 3B. In hun laatste vier wedstrijden behaalden ze tien punten. Ook zondagmiddag hoopten de dorpelingen de volle buit mee naar huis te nemen. Ten koste van OVC ’26, dat onder Bavel staat. Maar de groen-witten werden een penalty ontnomen en kregen in de laatste minuut een treffer tegen.

Bavel leek bezig met een opmars naar boven. Maar die positieve flow werd vandaag bij OVC ’26 doorbroken. Een teleurstellend resultaat voor de Bredase dorpelingen: OVC is een laagvlieger en tegen zulke teams is puntenverlies niet te permitteren.

Coach Osman Erbas was niet tevreden over het vertoonde spel, zo tekende Voetbalinbreda.nl op. “Het was een matige wedstrijd, waarin zowel OVC als wij nooit iets van een hoog niveau hebben laten zien. En zeker de scheidsrechter niet. Bij een 0-0 tussenstand hadden wij honderd procent een penalty moeten krijgen. Daar was de tegenstander het ook mee eens. Maar helaas. Zelf hebben we niet heel veel afgedwongen en als je de kansen bij elkaar optelt, hebben zij er waarschijnlijk meer. Het was gewoon een matige wedstrijd.”

Dus wordt Bavel een penalty ontnomen en krijgt het als deksel op de neus een tegengoal in de laatste minuut. Ook daar zag de scheids er niet erg goed uit, vindt Erbas. “Het doelpunt komt uit een vrije trap, waar totaal geen overtreding aan vooraf ging. Hij schiet hem dan mooi binnen, maar dat die treffer zo laat valt, dat is extra zuur.”

Bavel verliest en zakt naar de zevende plaats. Zondag reist het af naar TSC, om de afgelaste wedstrijd in te halen. TSC staat vierde en verloor pas eenmaal. Een spannende wedstrijd dus.

OVC ’26 – Bavel 1-0 (0-0)
1-0 OVC ’26.