Datum: zondag 26 februari 2023, 17:00 - Auteur: Redactie

‘Last minute goal’ PCP dompelt UVV in diepe rouw

Het was een derby om de vingers bij af te likken zondagmiddag in 4C. PCP won in de laatste minuut van ‘stadsrivaal’ UVV ’40 na bizarre gebeurtenissen.

Zoals vaker gemomereerd: bij PCP verveel je je nooit. Positief of negatief, er gebeurt van alles. UVV ’40 ondervond het aan den lijve toen spits Mustapha Houba (foto) de score opende. En dat was een springplank voor de Brabantparkers naar een hoogte qua score die het bezoek uit Ulvenhout liet beven. Mehari Kesate, die negentig minuten een plaag was voor zijn bewakers, verdubbelde de marge al snel.

En nog voor het rustsignaal besliste Said Meydubi de wedstrijd: 3-0. Toch? Neen. Sebsastian de Meijer kreeg een pingel en benutte die feilloos, waarna de Bredase dorpelingen furieus uit de kleedkamer kwamen na de pauze. Sebastian Tabak, ook al goed op schot de laatste tijd, schoot de aansluitingstreffer binnen en toen wist PCP het niet meer. UVV produceerde zelfs de gelijkmaker in de slotfase via weer De Meijer.

Toen eenieder zich leek te verzoenen met een doelpuntrijke remise, was het goalgetter Houba die op zijn oude dag weer eens bewees een killer te zijn. Het kind van de club was er als de kippen bij toen de bal uit een scrimmage voor zijn beruchte linkervoet viel: 4-3. “Na rust begonnen we heel slecht, maar toen ik de winnende maakte was de ontlading heel groot. Na de 3-3 voetbalden wij weer en waren we veel beter dan UVV”, vertelde de matchwinner na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

In het uitkamp was het gemoed uiteraard stukken minder. UVV-trainer Marco van Dijnsen: “Ik baal ontzettend. We krijgen de 1-0 tegen, die was twee meter buitenspel. Vervolgens keurt de scheidsrechter een goal goed van 35 meter afstand omdat de bal volgens hem over de doellijn zou zijn. En ook nog een afgekeurde penaltygoal van hun aanvaller Mustapha Houba, omdat zijn ploegmaat te vroeg inliep, hij gaf ons toen een vrije trap mee. Snap jij het nog?”, besloot hij.

PCP wipt over UVV (9) heen en staat nu op plek 8 en heeft ook nog een duel tegoed tegen TVC Breda komende donderdagavond. Wint het die, dan sluipt de equipe van interim-coach Marco de Jong het linkerrijtje binnen.

PCP – UVV ’40 4-3 (3-1)
1-0 Mustapha Houba, 2-0 Mehari Kesate, 3-0 Said Meydubi, 3-1 Sebastian de Meijer (pen.), 3-2 Sebastian Tabak, 3-3 Sebastian de Meijer, 4-3 Mustapha Houba.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss