Datum: zondag 20 september 2020, 16:57 - Auteur: Redactie

Late gemiste penalty maakt remiserend Groen-Wit morele verliezer

Groen-Wit had zondagmiddag moeten winnen, ondanks het feit dat men tweemaal op achterstand kwam bij DSE. Daarom is de start van 3B geen perfecte voor de club uit Princenhage.

In Etten-Leur ontvouwde zich van meet af aan een kenmerkende pot voetbal. Zoals vaker stellen tegenstanders zich defensief op tegen het louter aanvallende ingestelde Groen-Wit. DSE deed het goed, want de 1-0 viel nog voor de Bredanaars voorin een vuist konden maken. Dankzij een benutte penalty van spits Chafik Boushaba stond het echter al snel 1-1. Na de pauze waren de dorpelingen weer trefzeker en moest het bezoek de achtervolging in gang zetten. Zo geschiedde, want routinier Ahmed Zeoruali zorgde voor de verdiende gelijkmaker. En uitgerekend de redder van een punt, had Groen-Wit de zege moeten schenken, toen Boushaba werd gevloerd in de vijandelijke zestien vlak voor tijd. Boushaba zelf had fysiek last en daarom nam Zerouali de pingel. Zonder succes.

Groen-Wit-trainer Martijn van Galen nam de wedstrijd na afloop door met Voetbalinbreda.nl. “Qua veldspel en doelkansen voelt het gelijkspel als een verlies. We hebben heel veel kansen gehad, maar de afwerking was minder. Het zijn van die wedstrijden als je met 2-0 voorstaat na tien minuten niemand iets te zeggen heeft. Eerste kans van de tegenstander is dan meteen een goal. Enfin, volgende week weer een kans.”

DSE – Groen-Wit 2-2 (1-1)
1-0 DSE, 1-1 Chafik Boushaba (pen.), 2-1 DSE, 2-2 Ahmed Zerouali.