Datum: vrijdag 27 september 2019, 22:47 - Auteur: Redactie

‘Late night’ Filipovic schiet NAC bijna naar periodetitel

NAC Breda heeft vrijdag de derde competitiewedstrijd op rij gewonnen. Lang leek het uitduel met TOP Oss in 0-0 te gaan eindigen, maar in de állerlaatste seconde schoot Andrija Filipovic de enige treffer van de avond binnen.

Trainer Ruud Brood stuurde in Oss dezelfde elf namen het veld in als afgelopen week tegen Excelsior. Dat betekende onder andere een basisplaats voor Sydney van Hooijdonk in de punt van de aanval. Het duel kwam langzaam op gang. TOP hanteerde de lange bal en counterde gevaarlijk bij balverlies van NAC en kreeg voor rust de grootste kansen. Celik en Hutten kregen kansen, maar vonden onder andere doelman Nick Olij op hun pad. Vlak voor rust was de grootste kans echter voor Luka Ilic, maar zijn poging van de rand van de zestien ging rakelings naast.

Na rust zette NAC het om. Brood bracht onder andere Schouten in het veld en spoorde zijn ploeg richting de drie punten. Het had effect, want na rust kreeg NAC meer de overhand. De ploeg speelde met veel drang naar voren, maar tot echt grote kansen leidde het in eerste instantie niet. Luka Ilic was wel gevaarlijk, maar zijn wippertje ging naast het doel van Koeman.  Hoewel NAC de blik op vooruit richtte, bleef het achterin oppassen. Olij hield zijn ploeg meermaals op de been met enkele belangrijke reddingen, onder andere op een poging van Hutten van dichtbij. NAC was nog het dichtst bij een treffer, maar een vrije trap van Van Hooijdonk stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

Toch kwam er een doelpunt en wel in de absolute slotfase van het duel. El Allouchi zette de bal vanaf links voor en zag die voorzet bij Filipovic (foto) belandden. Die aarzelde niet, haalde uit en zag zijn poging in de lange hoek achter Koeman verdwijnen: 0-1. Daarmee bezorgde hij de Parel van het Zuiden drie punten én de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag kan NAC periodekampioen worden als het thuis wint van NEC Nijmegen.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door onze fotograaf Jos Thommassen

TOP Oss – NAC Breda 0-1 (0-0)
0-1 Filipovic.