Datum: zondag 9 oktober 2022, 20:02 - Auteur: Redactie

‘Knokkende leeuwen’ van Groen-Wit winnen in Terneuzen

Groen-Wit draait lekker in 3A. Zondagmiddag wachtte het lastige uitduel met Terneuzen, maar die werd omgezet in een rake winstpartij.

De Zeeuwse thuisclub maakte veel indruk in zijn eerste twee speelronden. De cijfers: negen voor, nul tegen en zes punten. Groen-Wit had twee punten minder, maar maakte op de eerste twintig minuten na de dienst uit in Zeeland. Tijn van Galen brak de ban voor de Bredase bezoekers en bepaalde de ruststand op 0-1.

In de tweede helft gooide de ervaren andere spits Chafik Boushaba de pot in het slot: 0-2. Alhoewel, het werd nog even spannend toen de Zeeuwen de aansluitingsgoal produceerden, maar de zege ging mee de koffer in naar Princenhage. Voetbalinbreda.nl sprak na de driepunter op verplaatsing met coach Oualid Saadouni.

“We hebben op de beginfase na gedomineerd, goed voetbal gespeeld, kansen gecreëerd en geknokt als leeuwen. We hebben dan ook dik verdiend gewonnen vandaag”, aldus dus ex-zaalvoetbalinternational. Groen-Wit staat zodoende gedeeld aan kop met Zundert, dat een iets beter doelsaldo heeft dan de groen-witten.

Terneuzen – Groen-Wit 1-2 (0-1)
0-1 Tijn van Galen, 0-2 Chafik Boushaba, 1-2 Terneuzen.