Datum: maandag 22 oktober 2018, 11:33 - Auteur: Mica de Montigny

Boeimeers nieuwe lichtpuntje: goalie Tim Lamme

Boeimeer, dat bijna de gehele selectie zag veranderen afgelopen zomer, krijgt in 4C nog niet wat het zou willen. Twee ruime nederlagen op rij is de sombere tussenbalans. Enige lichtpuntje tot zover? Doelman Tim Lamme (foto). Voetbalinbreda.nl sprak met de ambitieuze Oosterhouter.

Mike de Bruijn gold jarenlang als solide doelman op sportpark Heksenwiel, maar sinds hij vertrokken is staat er dus een andere kanjer onder de lat. Tegen wijkrivaal WDS ’19 in speelronde 1 werd er weliswaar met 4-1 verloren, Lamme hield er heel wat ballen uit. En ook afgelopen weekend bij DIA (4-1-verlies, red.) behoorde hij hoe gek het ook klinkt tot de uitblinkers van de Koningsblauwen. Wie is Lamme en waar komt hij vandaan? “Ik heb altijd in de jeugd bij SCO gespeeld en op mijn vijftiende aangesloten bij de eerste selectie. Vervolgens een jaar bij TSC in de B1 gespeeld en het jaar erop weer terug naar SCO gegaan, de promotie naar tweede klasse mogen meemaken en een mooie periode  gekend, maar ik was toe aan een nieuwe stap voor mijn gevoel.”

“Afgelopen jaar was ik tweede goalie, al heb ik wel een aantal keer mogen meedoen in de zondag tweede klasse. En heb ook altijd ambitie gehad om eerste keeper te worden. Zeker naar dit seizoen toe wilde ik dit heel graag. Mede door het vertrek van de andere keeper naar WSC in Waalwijk. Echter heeft SCO meer vertrouwen uitgesproken in een nieuwe keeper van buitenaf en van die keuze uit ben ik verder gaan kijken of ik ergens in een eerste elftal aan de bak kon komen. Ik heb de afgelopen twee jaar als jeugdtrainer bij NAC Breda rond gelopen, vandaar het contact met mijn huidige trainer Richard Hoogkamer. Afgelopen zomer ben ik als trainer naar FC Dordrecht vertrokken, waar ik zowel de onder 19 als de beloften train.”

In het trainersvak, hoe jong en goed hij ook bezig is nu als sluitpost, liggen zijn échte ambities. “Ben in augustus twintig jaar geworden. Wanneer ik mijn debuut als hoofdcoach maak? Haha, dat is nog ver weg. Ik wil eerst een goede visie als trainer opbouwen, en natuurlijk mijn TC 1 nog halen, de andere diploma’s heb ik al. Wat daarna de toekomst brengt en wat realistisch is zie ik dan wel. Ik heb mijn UEFA B. Ook volg ik nu aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam een master in coaching, om zo naast het voetbaltechnische en tactische ook mezelf op een breder vlak te ontwikkelen. Mijn droom? Ik denk dat iedere trainer/coach de droom heeft om de nieuwe Pep Guardiola te worden. Echter verwacht ik niet dat dat realistisch is. Mijn doel voorlopig is vooral om een jeugdtrainer te worden die talenten kan helpen een volgende stap te zetten in het betaalde voetbal.”

En in de Haagse Beemden dan? Wat wil Lamme daar bewerkstelligen? “Als keeper van Boeimeer is het doel denk ik heel simpel. Zo snel mogelijk een hechte groep worden en daar zie ik wel stap voor stap al groei in, om aan het eind van het seizoen toch zeker te handhaven in de zondag vierde klasse. Wie weet nog wel een mooiere eindpositie dan dat.” Lamme zal wel net zo in vorm moeten blijven als de laatste tijd, anders wordt het voor Boeimeer een hels karwei. “Op dit moment heb ik zeker veel te doen in wedstrijden, maar met zoveel nieuwe spelers is het logisch dat het zoeken is. Zaak is voor ons als groep om te blijven vertrouwen in elkaar en iedere week opnieuw te leren van wat er gebeurt. Zo denk ik dat we over een aantal weken een lastige tegenstander kunnen zijn voor veel ploegen, maar op dit moment heb ik het druk inderdaad. Maar als de ploeg je nodig heeft, moet je er als keeper staan. Dat gaat prima, ik merk dat ik nog niet helemaal fit ben, maar ik hoop steeds belangrijker te worden voor de groep. Laten we er voor zorgen dat we ons zo snel mogelijk veilig spelen en vervolgens kijken wat er nog meer mogelijk is.”

VIDEO: Boeimeer-goalie Tim Lamme met heel wat mooie reddingen in september 2018