Datum: zondag 19 december 2021, 17:10 - Auteur: Redactie

Looijmans vervangt nieuwe coach Van Ham bij Boeimeer

Tom Looijmans is alweer de derde trainer van dit seizoen bij Boeimeer. De zaterdag vierdeklassers hadden onlangs nog Jurian van Ham aangesteld als opvolger van de vertrokken Meindert Dijkstra.

Van Ham, die samen met het Onder 23-team van sportpark Heksenwiel overstapte naar het eerste team van de zaterdag vierdeklassers, doet een stapje terug, maar blijft wel assistent-coach, net als Grad Damen. Na de winterstop is Looijmans (foto) dus de hoofdcoach van de ploeg uit de Haagse Beemden. De jonge oefenmeester komt over van het tweede van Madese Boys.

“Tom Looijmans is een nog relatief jonge trainer en dit is zijn eerste klus als hoofdtrainer. Op 11 jarige leeftijd stond hij voor het eerst voor een groep en sindsdien heeft hij ervaring opgedaan als selectietrainer van diverse jeugdteams bij onder meer Beek Vooruit, RFC en FC Eindhoven AV. Daarnaast is hij als assistent-trainer en inspanningsfysioloog ook betrokken geweest bij de Willem II VoetbalAcademie”, begint Boeimeer zijn verklaring.

“Tom kwam vrij snel op de radar nadat bekend werd dat wij een vacature hadden voor deze belangrijke positie. De afgelopen weken hebben we benut om elkaar beter te leren kennen, de stand van zaken te bespreken en samen naar de toekomst te kijken. Zowel Boeimeer als de kersverse hoofdtrainer hielden aan deze gesprekken een zeer positief gevoel over waarna we besloten om met elkaar het avontuur aan te gaan. We vertrouwen erop dat Tom op dit moment de juiste man op de juiste plaats is.”