Datum: donderdag 22 april 2021, 08:12 - Auteur: Redactie

Lorenzo Boudewijns en Boeimeer zijn toch klaar

Lorenzo Boudewijns (foto) maakte eind januari bekend nog lang niet klaar te zijn met Boeimeer. De coach en de zaterdag vierdeklasser uit de Haagse Beemden verlengden hun contract, maar toch gaan beide partijen uit elkaar. Dat ligt aan de jonge oefenmeester, die te druk blijkt met zijn maatschappelijke bestaan.

Het komt voor iedereen als een verrassing: voetbaldier Boudewijns stopt er ineens mee. “Voor mij en ook voor Boeimeer is het toch verrassend”, geeft hij toe als hij met Voetbalinbreda.nl spreekt. “Over anderhalve week is mijn vrouw uitgerekend en krijgen we dus ons tweede kindje, dus dat gaat meer tijd kosten. Op mijn werk zijn we flink aan het uitbreiden met meer winkels, waardoor het daar ook drukker zal worden. Ik heb met al deze dingen lang lopen wikken en wegen, maar uiteindelijk de keuze gemaakt om er mee te stoppen.”

“Als ik kijk naar mijn thuissituatie in combinatie met mijn werkzaamheden en de verantwoordelijkheden die je tegenover je club hebt, dan kun je het niet opbrengen om voor de volle 100 procent de jongens te coachen en te motiveren. Het is heel erg jammer en een lastig besluit geweest, maar mijn gezin en werkzaamheden gaan voor het voetbal momenteel. Of ik terugkeer op een dag? Sowieso. Wanneer weet ik niet, maar ik blijf een voetbaldier. Soms zijn andere stappen belangrijker in het leven, maar ik kom sterker terug, dat is zeker.”