Datum: zaterdag 10 juli 2021, 22:14 - Auteur: Redactie

Bezoekend Maccabi Tel Aviv verliest van sterk NAC Breda

Zaterdagavond speelde NAC de derde oefenwedstrijd van de oefencampagne, de wedstrijd werd besloten afgewerkt in Tegelen. Op het complex van TSC’04 vocht NAC zich via een doelpunt van Mario Bilate langs de ploeg uit Israël. Ook in deze wedstrijd mochten de jeugdspelers zich vanaf de zestigste minuut bewijzen in de hoofdmacht en wisten zij de overwinning over de streep te trekken.

 

Het begin was voortvarend voor NAC. Er werden een aantal kleine kansen gecreëerd en Maccabi werd teruggedrongen op de eigen helft. De keeper van de Israelische ploeg moest verschillende keren redding brengen. Na een aantal goede kansen was na 37 minuten spelen de verdiende voorsprong daar. Na een afgeslagen corner kwam de bal via Mashart bij Bilate terecht. De spits speelde zichzelf met een goede aanname vrij en schoot de bal in de korte hoek langs de doelman: 1-0! 

Daarna moesten de Israëliërs zich herpakken en drukte hierdoor ook meer vooruit maar echt dreigend konden ze niet worden. 

In de tweede helft was Maccabi er op gebrand orde op zaken te stellen. De druk lag meer en meer op de Bredase verdediging, waardoor ook Nick Olij NAC een aantal keren op de been moest houden. Met een aantal geweldige reddingen bleef het 1-0. In de zestigste minuut wisselde Edwin de Graaf alle tien de veldspelers. Hierna zette Maccabi nog meer druk vooruit en creëerde een legio aan kansen. Maar wederom bewees Olij zich als slot op de deur voor de Bredanaars. Via Vieiri Kotzebue kwam NAC nog een aantal keer dreigend in de zestien en verdiende misschien zelfs een Penalty maar de scheidsrechter besloot anders.

(bron: nac.nl)