Datum: woensdag 17 mei 2023, 22:53 - Auteur: Redactie

Maikel Jansen kiest na negen jaar UVV ’40 voor Bavel

Onlangs werd bekend dat UVV ’40 het zondagvoetbal vaarwel zegt en daarmee verliest de club uit Ulvenhout ook één van zijn beste spelers: Maikel Jansen (foto, rechts). De ervaren aanvaller verdedigt na de zomer de clubkleuren van ‘buurman’ Bavel. Aan Voetbalinbreda.nl legt hij uit waarom.

Het verschil in niveau -UVV wordt zaterdag vierdeklasser en Bavel lijkt naar de zondag tweede klasse te promoveren- blijkt de drijfveer voor het vertrek van de international van het Nederlands militair team. Negen jaar UVV-1 eindigt binnenkort voor de 28-jarige Jansen. “De afgelopen maanden is het steeds vaker door mijn gedachten heen geschoten, dat ik de ambitie heb om het nog eens in de derde klasse te proberen. Toen we met UVV twee keer zijn gepromoveerd en in de derde klasse speelden, heb ik voor mijn gevoel niet alles eruit kunnen halen door twee kruisbandblessures en de corona-periode er tussendoor.”

“En er gaat veel veranderen volgend seizoen bij UVV. Met alle veranderingen en het oog op volgend seizoen heb ik voor mezelf alles op de weegschaal gelegd en de keuze gemaakt om contact te zoeken met Bavel. Ralph van Loon, die bij Bavel voetbalt, is een goeie vriend en met een gekkigheidje hebben we het er wel eens over gehad, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin om mezelf nog eens uit te dagen. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als Bavel promoveert en dat ik mijn steentje bij kan dragen in de zondag tweede klasse”, kijkt hij al met de nodige ambitie vooruit.

Maar voor het zover is, wil hij er voor zorgen dat zijn coach Marco van Dijnsen en zijn ploegmakkers niet met een degradatie afscheid nemen van het zondagvoetbal de komende weken. “Eerst moeten we proberen het seizoen goed af te sluiten met UVV. We hebben het niet meer in eigen hand door het verlies tegen Viola, maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Als PCP en VCW aankomend weekend verliezen kan onze laatste wedstrijd tegen PCP zomaar een een spannende finale worden voor directe handhaving. Vervolgens plakken we er nog een leuk teamweekend achteraan en dan wens ik de club het beste toe.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss