Datum: zaterdag 9 november 2019, 18:46 - Auteur: Redactie

Malaise houdt aan voor kwakkelend The Gunners

Na twee nederlagen op rij in 4C slaagde The Gunners er zaterdag niet in om te winnen van een club uit het rechterrijtje. Alliance was op eigen terrein niet te verslaan.

Na de nederlagen bij Baronie ZA en thuis tegen Vrederust zat er maar één ding op zaterdag in Roosendaal. Winnen van laagvlieger Alliance. Maar dat zat er niet echt in. De thuisclub nam namelijk de leiding en zag ook hoe de Bredase captain Timo Trentelman met een rode kaart moest inrukken. De gelijkmaker van topscorer Daniël Zwanenburg was dan ook cruciaal.

Maar het bezoek uit de Haagse Beemden kon daarna niks forceren. Hoe graag het dat ook wilde. Het meegereisde publiek kwam zelfs twee keer met de schrik vrij, toen twee thuisgoals werd afgekeurd. Uiteindelijk sleepte The Gunners het punt uit het vuur. Trainer René van Nijnatten sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

”Een matige eerste helft met wederom de nodige kansen. Na een halfuur kwamen we met een man minder te staan. In de rust de jongens overtuigd om voor de winst te gaan. De jongens lieten elkaar niet in de steek en vochten voor elke meter. Ben op deze jongens nog nooit zo trots geweest. Overigens ik miste drie verdedigers en het seizoen ‘weekendje weg’ is geopend”, sloot de ervaren oefenmeester met een vleugje sarcasme.

Volgend weekend wordt het er niet makkelijker op. Dan komt koploper Internos naar Gageldonk.

Alliance – The Gunners 1-1 (1-1) 1-0 Alliance, 1-1 Daniël Zwanenburg.