Datum: zondag 10 november 2019, 18:00 - Auteur: Redactie

Martelgang duurt maar voort voor zwalkend WDS ’19

Weer geen glorie voor WDS ‘19, een week na het feestweekend vanwege het 100-jarige bestaan. Zondagmiddag kwam het sterke RWB winnen in de Haagse Beemden in 4C.

Nieuwbakken trainer Alkan Uzun krijgt de boel nog niet op de rit op sportpark Paradijs, al werken zijn spelers ook niet echt bepaald mee. Zeven punten uit zeven duels (en de recentelijke 5-0-vernedering bij SAB) zijn gemiddelde cijfers van een grauwe middenmoter die op moet passen voor degradatie. Zover zal het wellicht niet komen, maar het tekent wel de slechte staat waarin WDS verkeert dit seizoen.

RWB is koploper en liet dat zondag onmiskenbaar zien aan de Bredanaars. De Waalwijkers gingen los voor rust: 1-3 met Abdul Avci als doelpuntenmaker namens de thuisploeg. Na de pauze maakte Jisk Flikweert nog we de aansluitingstreffer, maar de 3-3 weigerde te vallen, tot frustratie van het strijdende thuisteam. Uiteindelijk werd het 2-4 voor Rood Wit Blauw. Na de zeperd sprak Voetbalinbreda.nl met captain Kevin Keehnen.

“Of er crisis heerst bij WDS? Nee, valt wel mee. Vandaag was eigenlijk best positief. Hard gestreden met zijn allen. Totaal andere wedstrijd dan tegen SAB. Gingen ook na de 2-3 volle bak spelen en zij profiteerden dan ook in blessuretijd van de ruimte die er lag, aangezien we één op één gingen spelen. Maar teleurstellend is het seizoen tot nu toe wel. Komende vijf wedstrijden voor de winterstop moeten we toch wel positieve resultaten halen.”

De oudste amateurclub van Breda moet daar komende zondag mee gaan beginnen. Dan komt hekkensluiter Terheijden op bezoek, dat ook moét winnen.

WDS ’19 – RWB 2-4 (1-3)
0-1 en 0-2 RWB, 1-2 Abdul Avci, 1-3 RWB, 2-3 Jisk Flikweert, 2-4 RWB.