Datum: zondag 9 februari 2020, 09:09 - Auteur: Mica de Montigny

Martijn van Wanrooy staat voor droomrentree bij WDS

Toen WDS ’19 van de zondag vijfde klasse promoveerde naar de zondag derde klasse leek de vibe op sportpark Paradijs geen limiet te kennen. Grote man achter het succes: Martijn van Wanrooy. De afgelopen jaren is de oudste amateurclub van Breda een trainerskerkhof geworden. Dan zit er maar één ding op.

En dat is (ik zeg dit met alle respect) die bolle Hagenees terughalen. Na enkele seizoenen bij Audacia belandde hij dit jaar bij het hoogste vrouwenteam van SC ‘t Zand. De club waar UVV ’40-coach Johan Gabriëls coach gaat worden, maar dan bij de mannen. En wederom zeg ik dit met alle respect, een coach als Van Wanrooy hoort bij een mannenteam. Het was verbazingwekkend dat na alle successen van het vorige decennium de clubs niet in de rij stonden voor hem, want hij maakte van een drol een heerlijke chocoladetaart.

WDS was dood, saai, zonder potentie. Hij bracht de schwung in de Babyblauwe selectie, beleving en passie. Hij bespeelt de media perfect, doet net alsof het profvoetbal is, zonder echt te overdrijven. Hoe fantastisch zou het zijn als hij wordt benoemd als opvolger van Alkan Uzun, die de zoveelste passant is die na een jaar de benen neemt. Van Wanrooy wordt de nieuwe coach van WDS, dat verzekert Voetbalinbreda.nl. Hij is de enige kandidaat, met gevoel voor de vereniging, die glorietijden kan laten herleven bij het inmiddels uitgebluste zootje.

Wij verwachten dat zijn aanstelling deze week rond zal komen. Mochten wij het bij het verkeerde eind hebben, dan is dat de schuld van het bestuur van WDS. Wij zijn namelijk niet verantwoordelijk voor totaal onnodige en verkeerde beslissingen (knipoog).