Datum: zaterdag 30 september 2023, 19:49 - Auteur: Redactie

Matig Internos maakt het verschil al voor de rust

Bruse Boys deed niet onder voor Internos zaterdag in 3B, maar kreeg wel vijf goals om de oren en verloor. De ploeg uit Etten-Leur trakteerde het thuispubliek echter niet op een ware show.

Op de Olympiade begreep het bezoek uit Zeeland er niks van. Bruse Boys sloeg geen modderfiguur en Internos speelde niet brilant, maar na drie kwartier stond het 4-0 (!). Jesse van der Schenk opende de score, waarna Devin Tholel en Sven van Zwam er 3-0 van maakten. Emin Dizdar bepaalde de ruststand dus op 4-0.

De tweede helft leverde direct een uitgoal op en even leek het er op dat de spanning terug kon keren. De gastheren van nieuwbakken trainer Remco Broos voetbalden matig, maar hielden stand mede dankzij goed keeperswerk van Bart Luijendijk, die de 5-1 inleidde nadat hij handelend optrad en het spel verlegde.

Het was een sublieme steekbal van Jaye Musters die Tholel bereikte en die rondde bekwaam af. “Lekker bal vleermuis”, riep de geblesseerde linksback Ramon Krijnen langs de zijlijn naar Musters. Ook hij zag dat het niet al te best was wat de geel-blauwen voorschotelden, maar de uitslag loog er niet om.

Bruse Boys zorgde voor het slotakkoord uit een strafschop, maar daar kon niemand om malen. De drankjes in de kantine na afloop vloeiden mede door het vriendenteam rijkelijk en met vier punten uit twee duels is de start van het seizoen prima. Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Stellendam.

(foto door Fred van Toledo)

Internos – Bruse Boys 5-2 (4-0)
1-0 Jesse van der Schenk, 2-0 Devin Tholel, 3-0 Sven van Zwam, 4-0 Emin Dizdar, 4-1 Bruse Boys, 5-1 Devin Tholel, 5-2 Bruse Boys (pen.),