Datum: zondag 4 oktober 2020, 16:48 - Auteur: Redactie

Matig TVC Breda klopt hekkensluiter Molenschot

In Tuinzigt viel er weer iets te vieren: in 5A was TVC Breda de ploeg die weer won en zijn koppositie verstevigde. Molenschot was de pineut.

De groeispurt die TVC Breda door aan het maken is blijkt continu. Tegen Molenschot was het spel niet om over naar huis te schrijven, maar het zaken doen heeft het nieuwe trainerstrio (Johan Rijndorp, Kevin Faas en Nijs Kivits) de laatste anderhalf jaar wel erin geslepen. De jonge aanvaller Mick van den Broek liet zijn naam nog eens een keer op het scoreformulier noteren en zijn treffer bepaalde de ruststand meteen.

In de tweede helft maakten de Viola’s het karwei vakkundig af. Abdou Haalide vond het net bij de 2-0 en Jeremy Sips, ook al een man in vorm, produceerde de derde treffer. In het slot deed Molenschot nog wel iets terug: 3-1. Rijndorp sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Snel vergeten deze pot. Veruit ons slechtste duel. Maar ondanks ons slechte spel creëeren we zeker tien open kansen en gaven niks weg.”

TVC Breda staat nu stijf bovenaan de ranglijst. De cijfers? Die zijn vooralsnog uiterst indrukwekkend. Negentien goals voor en slechts één tegen. En het lijkt er alleen maar mooier op te worden, want volgend weekend volgt het uitduel met laagvlieger SVG.

TVC Breda – Molenschot 3-1 (1-0)
1-0 Mick van den Broek, 2-0 Abdou Haalide, 3-0 Jeremy Sips, 3-1 Molenschot.