Datum: woensdag 10 mei 2023, 16:08 - Auteur: Redactie

Medic is klaar bij Oosterhout en kiest voor OVV ’67

Samir Medic (foto) maakt een verrassende transfer binnen de Gemeente Oosterhout. De Tilburgse aanvaller is per direct gestopt bij zondag tweedeklasser Oosterhout en sluit na de zomerstop aan bij de ambitieuze zondag vijfdeklasser OVV ’67. Voetbalinbreda.nl sprak hem.

Een rechtsbuiten met een sterk linkerbeen. Goed in de 1 op 1-duels en altijd in voor actie. Iedereen heeft wel nood aan zo’n speler. OVV, dat in juni nacompetitie om promotie naar de zondag vierde klasse gaat spelen, heeft hem weten te verleiden naar Oosteind te komen. Als kind speelde hij bij JPS, maar de opleiding van Willem II en RKC Waalwijk scoutte hem al toen hij 9 jaar was. Prof werd hij niet, maar hij versleet wel mooie clubs als NOAD, Sarto en RKTVV en eindigde zelfs in België, waar hij de tricots van KSK Weelde, Wezelsport en KVV Vosselaar om zijn schouders zou hijsen.

Toen hij toch terugkeerde in Nederland werd Oosterhout zijn ploeg. Maar daar kwam er een aantal weken geleden een kink in de kabel. “Trainer Stijn Biemans en ik hadden een andere mening. Ik wil er voor de rest niks over kwijt.” Over zijn opvallende keuze om drie treetjes lager te gaan acteren heeft hij wel meer dan genoeg teksten. “Ik ben het plezier in het voetballen een beetje kwijt geraakt. Ik ben Fatih Kaya (trainer OVV ’67, red.) na lange tijd weer tegen gekomen en zo is dat balletje gaan rollen. Ik heb op hoog niveau gespeeld zowel in Nederland als in België, heb veel gezien en meegemaakt, maar ik ben nu 30 jaar, dus dat wil niet zeggen dat ik voor de lol daarheen ga. Ik ben nog steeds topfit.”

“Ik ga gewoon twee keer in de week trainen en wil op zondag knallen. Het zou fantastisch zijn om mooie dingen te bereiken met een klein clubje als OVV en natuurlijk wil ik graag Fatih (Kaya, red.) en het team helpen. We krijgen volgend seizoen een goede selectie, daar ben ik van overtuigd. Zeker met de jongens van dit seizoen, aangevuld met kwaliteit en ervaring kunnen wij gaan verrassen. Ze hebben het dit seizoen ook goed gedaan, hebben een periode gepakt, waar mogelijk nog meer in had gezeten in 5A. Dus of ik in de vierde- of vijfde klasse ga spelen gaan we met zijn allen meemaken dit seizoen nog. Gebeurt het dit jaar niet, dan maar volgend jaar.”

Medic geeft tot slot aan dat hij ooit al eerder op sportpark Uilendonck speelde. “De club zelf ken ik van naam en heb daar vroeger meegedaan met het internationaal miniveld-toernooi met het team van Fatih (Kaya, red.). Ik denk dat relatief weinig mensen de club kennen, maar dat is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat we de club op de kaart gaan zetten.” Over zijn club Oosterhout, die hij nu dus verlaten heeft onlangs, heeft hij niks slechts te melden. Sterker nog, hij duimt voor de zwart-witten de komende tijd. “Ik hoop sowieso dat ze zich zullen handhaven in de zondag tweede klasse.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss