Datum: zondag 23 april 2023, 16:50 - Auteur: Redactie

Menno van Vliet schiet DIA naar interessant perspectief

Op het gras van SC Emma beleefde promovendus DIA een heerlijke wedstrijd in 3B. De bezoekers uit Teteringen wonnen en kunnen nu zelfs van de top van de ranglijst dromen.

Heel het seizoen vrezend voor degradatie, naar dromen van een plek in de top drie. Het is de krankzinnige situatie op de ranglijst die de Bredase dorpelingen in zijn greep heeft. In Dordrecht speelde DIA niet best, maar nam het vijf minuten voor tijd alle punten mee naar sportpark de Gouwen. Het was Menno van Vliet die na een kluts ontstaan uit een corner de winnende goal tegen de touwen joeg.

Voor topschutter Remco Sluijk en co was het genieten geblazen. Zeker omdat het niet echt terecht was, zo gaf hij toe aan Voetbalinbreda.nl. “Het was niet echt verdiend onze zege. We mogen spreken van een gestolen overwinning. Zij hadden de betere kansen. Of promotievoetbal via de nacompetitie mogelijk is? Geen idee, daar zijn we ook niet bezig. We willen achtste worden en nacompetitie om degradatie ontlopen.”

“Ik hoop dat het lukt, want er staan nog een aantal lastige wedstrijden op het programma. Maar het vertrouwen is er”, aldus de lange aanvaller. Ter illustratie: de geel-zwarten staan nu negende met evenveel punten als nummer 7 GSC/ODS. TSV Gudok staat derde en heeft vijf punten meer. Er zijn nog vier speelronden te gaan. Dus het kan nog misgaan, want nummer 10 Dubbeldam bijvoorbeeld heeft slechts een punt minder.

SC Emma – DIA 0-1 (0-0)
0-1 Menno van Vliet.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss