Datum: maandag 13 juni 2022, 13:58 - Auteur: Mica de Montigny

Matchwinner Boushaba: “Ik geniet van rol als mentor”

Hij speelde voor grote amateurclubs als Hoofdklasser Baronie en Derde Divisionist Stedoco, maar keerde drie jaar geleden terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: Groen-Wit. Daar leek zijn loopbaan af te lopen vanwege aanhoudend blessureleed, maar zondagmiddag bewees Chafik Boushaba (foto) dat hij nog niet afgeschreven is. Voetbalinbreda.nl sprak met de 35-jarige spits.

Terwijl Nieuwkuijk in de tweede helft nog met 1-0 de leiding had aan de Postillonstraat, zag het thuispubliek de droom van promotie naar de zondag tweede klasse langzaam verdwijnen. Coach Martijn van Galen bracht zijn troefkaart in: Boushaba. De ervaren Bredanaar kleunde in alle duels, werkte zich het snot voor de ogen en deed wat hij al tientallen jaren doet: scoren. En niet de minste goal, het bleek de winnende, na een fraai lobje over de vijandelijke keeper. In de laatste minuut, chaos in Princenhage. Boushaba rent naar de cornervlag en trekt zijn shirt uit, uitzinnig van vreugde.

“Ja, één ding blijft altijd lekker, of ik nou jong was of oud ben. Scoren blijft heerlijk”, kijkt hij met een lach terug op zijn glansrol. “Haha, ik moest het wel echt vieren. Want als ik speel doe ik het altijd met beleving en als je dan invalt en nog belangrijk kan zijn, dan voel ik me weer 17 jaar.” Zijn blijdschap is meer dan logisch. Door alle Corona-onderbrekingen en zijn vele blessures wilde hij zich vooral focussen op een gezond bestaan als rijinstructeur. Alle kwetsuren en trappen die hij dan opliep op het voetbalveld waren hem een doorn in het oog. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Boushaba is blijven geloven en warempel: the beast is back. “Ik had een tijdje niet mee gedaan, maar de laatste drie maanden ben ik weer volop mee aan het trainen. Nu heb ik een mentorrol, voor mij is het niet meer belangrijk of ik speel of niet. Ik geniet ervan als ik de jongens kan helpen om beter te worden. Zij zijn de toekomst. Ze hebben genoeg talent, alleen tactisch en mentaal moeten ze sterker worden en daarin probeer ik ze beter in te maken. Zelf begin nu ook steeds fitter te worden en dat merk ik ook als ik speel.” Hoe denkt de sympathieke voetballer over deze beslissende week?

“Ik denk persoonlijk dat je drie finales kan spelen en we hebben vandaag de eerste gewonnen. De volgende is Terneuzen en daar moet je nu alleen mee bezig zijn. Het belangrijkste is dat ik in ons team geloof en dat het mooi zou zijn als het lukt. En anders mogen we alsnog trots zijn dat we zo ver zijn gekomen, want dat had niemand van ons gedacht in het begin van het seizoen. Dit smaakt wel naar meer”, besluit Boushaba met de nodige honger. Donderdagavond ontvangt Groen-Wit rivaal Terneuzen. Als die pot in een thuiszege eindigt, volgt zondag de finale tegen de winnaar van Gilze – Bavel.

(foto door Marcel Mol)