Datum: woensdag 28 september 2022, 00:52 - Auteur: Mica de Montigny

Mouhcine Zerouali ‘in shock’: rentree in Oranje is een feit

Mede door een zware blessure miste Mouhcine Zerouali (foto) het EK zaalvoetbal van begin dit jaar en nadat hij ook de Eredivisie verruilde voor het tweede Futsal-niveau van Nederland leek zijn interlandloopbaan definitief afgelopen. Maar, opeens kwam daar het belletje van de nieuwe bondscoach van het Nederlands team.

Toen Miguel Andrés Moreno belde dinsdagochtend, was de verbazing toch erg groot bij de sterspeler van zondag vierdeklasser PCP. “Dit is echt ziek nieuws”, vertelt de 31-jarige Zerouali aan Voetbalinbreda.nl. “Na drie jaar ben ik weer opgeroepen voor het Nederlands team. De eerste speler ooit uit een klasse onder de Eredivisie. Mooi he? Ik ben nog steeds in shock. Of ik dit had durven dromen? Nee, echt niet gewoon.”

“Toevallig had ik een gesprek met onze aanvoerder twee weken geleden op de bank. Hij zei me ‘bro, als je zo speelt en we worden kampioen en draaien volgend jaar goed mee in de Eredivisie, dan word je hopelijk opgeroepen weer. Dat het nu al gebeurt is ongekend. De nieuwe Spaanse trainer belde me en zei dat hij creativiteit nodig heeft, ook al weet hij dat ik nog niet helemaal topfit ben. Hij zei dat ik van waarde kan zijn.”

En dus mag de tovenaar uit Princenhage zich zaterdag al melden. Op 11 oktober volgt dan een kwalificatieduel voor het WK met Oekraine. In  Letland. Jelgava om precies te zijn. Prachtige tijden voor hem en het Nederlands zaalvoetbal, maar in Brabantpark zullen ze hem vaker moeten missen. Hij geeft namelijk aan niet zo vaak aanwezig te kunnen zijn als vorig seizoen. Hoe dan ook, iedereen zal het de vriendelijke Bredanaar gunnen.

Momenteel speelt Zerouli bij ZVG Cagemax in Gorinchem. Daar was hij vorige week vrijdag de man in vorm: met een hattrick liet hij zijn equipe winnen met 4-2.

(foto gemaakt door Den Uijl Fotografie)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss