Datum: woensdag 24 mei 2023, 11:40 - Auteur: Mica de Montigny

Comeback Mouhcine Zerouali bij Groen-Wit is een feit: “Het was tijd om thuis te komen”

Mouhcine Zerouali (foto) keert terug bij Groen-Wit. De spelmaker van PCP herstelde daar van een zware blessure, haalde het Nederlands zaalvoetbal-team weer en staat voor een sensationele rentree bij de succesvolle club uit Princenhage. Voetbalinbreda.nl sprak met de futsal-prof.

De 32-jarige middenvelder verhuisde in de Corona-periode naar sportpark Lage Kant, waar hij met PCP een goed eerste seizoen kende. Op een haar na werd de nacompetitie om promotie niet gehaald. Het tweede en huidige seizoen pakte slecht uit voor Zerouali en co. Inmiddels strijdt zijn ploeg tegen degradatie en zelf kan hij niet meer in actie komen. “Ik ben het plezier dit jaar een beetje kwijt geraakt. De chemie van het team is uitgewerkt en de resultaten slecht. Wel heb ik een mooie tijd gehad. Ik heb van de club ook altijd de ruimte gekregen om me te focussen op mijn zaalvoetbalclub. Dankzij PCP ben ik weer opgeroepen voor Oranje en gaat het goed bij mijn club Cagemax. Daar wil ik ze voor bedanken. Ik zal ook zeker terugkeren om te komen kijken als ik tijd heb.”

“Maar het is tijd om naar huis te gaan. Een paar maanden geleden had ik het gevoel al. Het is voor mij een eer om onder mijn neef Oualid Saadouni te gaan voetballen. Ik heb samen met hem gespeeld, maar ik kijk altijd tegen hem op. Hij is mijn voorbeeld. Een speler die overal als eerst was, waar ik ook wilde komen. Groen-Wit, FC Eindhoven-futsal en het Nederlands zaalvoetbal-team. En daarnaast kom ik weer te spelen met neefjes als Zakaria Zerouali, Imad Zriouil en nog veel meer. Het Haags Sportpark is mijn podium. Hier hebben we grote titels behaald en gaan we grote titels behalen nog. Ik ben niet gekomen voor de shine. Ik kom terug om alles te geven. Twee keer te trainen en op zondag te vlammen. Dit elftal te helpen naar nog meer succes dan het al heeft.”

“Ik hoop dat ze over een paar weken zijn gepromoveerd naar de zondag tweede klasse via de nacompetitie. We hebben allemaal gezien hoe ze in de bekerfinale vorige week wonnen van Nuenen, een club uit de Vierde Divisie. Teams komen naar Groen-Wit met knikkende knietjes. Ook in de tweede klasse kunnen we met een aantal versterkingen nog meer gaan winnen. Ik ga sowieso weer langs de lijn staan om te supporten. Voor nu ben ik blij. Het was tijd om naar huis te komen.” Zijn coach Saadouni is ook meer dan content. “Ik heb creativiteit nodig en wie is creatiever dan hij? Ik heb hem gebeld en gezegd je moet thuiskomen. Voor mij is het heel simpel, heb er een topspeler bij en een echt karakter dat het team verder kan helpen. Buiten dit is het ook echt een publiekstrekker.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss