Datum: zondag 14 oktober 2018, 17:25 - Auteur: Redactie

Mputu laat Groen-Wit weer juichen na stoppen van sterspelers

Na twee zeperds op rij in 3B toonde Groen-Wit beterschap zondag op het veld van SCO. Alleen goed nieuws was het overigens niet: twee sleutelspelers mogen dit seizoen niet meer in actie komen.

De maand oktober was tot zondagmiddag een zeer trieste voor de club uit Princenhage. Dikke nederlagen zorgden voor een bedrukte stemming aan de Postillonstraat. En toen afgelopen donderdag het nieuws kwam dat zaalvoetbalprofs Mouhcine Zerouali en Oualid Saadouni moeten stoppen van hun club FC Eindhoven met het veldvoetbal, was het vertrouwen er niet groter op geworden.

In Oosterhout wachtte immers SCO en dat is altijd een lastige wedstrijd. Toch vochten de Bredanaars zich naar een zeer belangrijke driepunter. Mardoche Mputu (foto), liet het meegereisde publiek juichen toen hij na een voorzet van jongeling Maurits van Gurp scoorde. Maar de thuisploeg, die nog rood kreeg, kreeg echter nog een penalty. Een moment van angst in het uitkamp volgde.

Nigel Pieter, die na goed overleg eerste keeper is geworden ten koste van Furkan Pekmezi, die op zijn beurt de geblesseerde Scott Colkin verving, stopte de pingel en bezorgde Groen-Wit een geluksmoment, want de 0-1 werd daarna over de streep getrokken. Winnend coach Martijn van Galen voelde dat de zege welkom was, zo citeerde Voetbalinbreda.nl hem. “Ik ben opgelucht. We hebben verdiend gewonnen. SCO voetbalde voor de 0-0.”

SCO – Groen-Wit 0-1 (0-0)
0-1 Mardoche Mputu.