Datum: vrijdag 29 maart 2024, 22:39 - Auteur: Redactie

MVV klopt NAC: trainer Van Gastel maakt vertrek bekend

NAC faalde vrijdagavond voor eigen publiek in de Keuken Kampioen Divisie. De belangrijke pot tegen MVV Maastricht werd na een voorsprong in de tweede helft alsnog verloren en een dag later maakte Jean Paul van Gastel wereldkundig dat hij en de Bredase club volgend jaar niet meer samen zullen werken.

Dat gebeurde nadat Van Gastel had aangegeven, zoals ook ten tijde van de winterstop in de lopende competitie, nog steeds voor een voetbalavontuur in het buitenland te willen gaan.

Die wens noopt de technische leiding in feite om nu al aan de slag te gaan met het scouten en vastleggen van een nieuwe oefenmeester. Om die reden en gedwongen door de regelgeving hieromtrent is de huidige trainer in het overleg medegedeeld dat de optie tot verlenging van de arbeidsovereenkomst tussen hem en NAC Breda, niet gelicht zal worden door de club. Dit houdt in dat de arbeidsrelatie tussen Van Gastel en NAC eindigt op 30 juni 2024.

,,Dit doe je liever pas als de competitie beslist is, maar we kunnen nu wel tijdig en gericht doorpakken’, zegt Peter Maas. ,,En dat doen we in de wetenschap dat de trainer, zoals hij dat de afgelopen maanden ook heeft gedaan, gewoon keihard doorwerkt om tot op het laatst om promotie te blijven strijden.’’

Van Gastel bevestigt dat: ,,Ik heb in de winterstop ook al gezegd; wat ik ook zelf van plan ben, ik blijf tot het einde van mijn contract alles geven om met NAC het hoogst mogelijke te bereiken. Dat verlang ik van mijn spelers en mijn staf ook.’’

NAC Breda – MVV Maastricht 1-2 (0-o)
1-0 eigen doelpunt, 1-1 en 1-2 Tasci.