Datum: vrijdag 19 november 2021, 22:36 - Auteur: Redactie

NAC bakt er thuis tegen Jong FC Utrecht vrij weinig van

In een leeg Rat Verlegh Stadion mocht NAC aantreden tegen Jong FC Utrecht. Het werd niet een thuiswedstrijd waar op werd gehoopt. Snel na rust viel de openingstreffer in het voordeel van NAC. Echter werd deze voorsprong niet lang behouden en kwamen de bezoekers snel langszij. Hierna wisten beide ploegen niet meer te scoren.

Bij NAC waren twee posities anders ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd, uit tegen FC Dordrecht. De afwezige backs Ligeon en Maria werden vervangen door Rutten en Mashart. De overige negen veldspelers waren hetzelfde als twee weken terug.

De openingsfase was voor NAC dat aanzette richting het doel van de bezoekers. Hier kwamen echter geen kansen uit voort. Na het goede begin van NAC, werd Jong FC Utrecht gevaarlijker. Via schoten van Sellouf en Mallahi werd keeper Olij goed getest, maar hij wist zijn doel schoon te houden. NAC kreeg kleine mogelijkheden via twee schoten die hoog over gingen van Antonia en De Rooij.

Verder was het eerste gedeelte tam van beide kanten en werden er nog geen echt grote kansen gecreëerd. Toch kreeg NAC vlak voor rust de ideale kans om op voorsprong te komen. Een indraaiende vrije trap van Haye werd via Utrecht-keeper De Keijzer voorlangs gewerkt. Even later volgde er een ware scrimmage voor het doel van Jong FC Utrecht. Van Schuppen ontving de bal in het zestienmetergebied en schoot een levensgrote kans tegen de doelman van de bezoekers. Hierna wurmde Haye zich door het strafschopgebied heen en bezorgde de bal bij Seuntjens. Hij kreeg de bal echter niet richting het doel en de afvallende bal kwam bij Danny Bakker terecht. Ook hij kreeg de bal niet op doel, zijn vlammende schot werd geblokt door een Utrechts been.

Na drie wissels in de rust, begon NAC goed aan de tweede helft. Via een corner van Haye kwam de bal gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Via de kluts werkte een Utrecht-verdediger de bal achter de eigen doelman waardoor NAC al snel op voorsprong kwam na rust. Tien minuten na de openingstreffer ontving Jong FC Utrecht een vrije trap op de rand van de zestien. El Azrak bracht deze bal bij de meegekomen Huizing, hij schoot de bal hard in het doel en maakte daarmee gelijk.

Hierna ging de wedstrijd lange tijd gelijk op en waren beide teams niet gevaarlijk aan de bal. Het eerste gevaar daarna kwam na een strakke bal van Cagro op Seuntjens, die de bal goed teruglegde op Haye. Hij schoof de bal richting de verre hoek, maar miste het doel. Ook Utrecht was even later gevaarlijk via Venema, die alleen op Olij af ging. Gelukkig had de doelman een goede redding in huis, waardoor Venema niet kon scoren.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg NAC nog een kans via Seuntjens, die een teenlengte te kort kwam op een voorzet van Kestens. Overige schoten van De Rooij en Banzuzi belandden in de handen van keeper De Keijzer. Het was vooral NAC dat aanspraak maakte op de winnende treffer, maar dat doelpunt werd niet meer gemaakt.

Aanstaande maandag gaat NAC op bezoek bij Jong PSV. De wedstrijd zal om 20:00 uur aanvangen en is live te volgen via ESPN 2.

NAC Breda – Jong FC Utrecht 1-1 (0-0)
1-0 eigen doelpunt, 1-1 Huizing.