Datum: vrijdag 30 augustus 2019, 23:04 - Auteur: Redactie

NAC Breda beleeft vreselijke slotfase bij FC Volendam

NAC heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 2-1 verloren. De ploeg kwam vrijdagavond na ruim een uur spelen op een voorsprong, maar gaf de zege in de slotfase uit handen.

Ruud Brood stuurde noodgedwongen twee nieuwe spelers het veld in ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Javi Noblejas was de vervanger van de geblesseerde Nacho Monsalve en op het middenveld verving Othmane Boussaid de geblesseerde Huseyin Dogan.

Het was de thuisploeg die voor rust de beste ploeg was. Hoewel de ploeg vaak gevaarlijk op de helft van NAC kwam, waren de pogingen zonder succes. Schoten van onder andere Smal en Visser zorgden voor weinig problemen bij Olij. Aan de andere kwam NAC er echter nauwelijks uit. Door een fout achterin bij Volendam kon Luka Ilic zijn spits Stokkers bedienen, maar hij kreeg de al niet onder controle om een schot te lossen.

Na rust, met Kudimbana als invaller voor Boussaid, kwam NAC steeds beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg meer controle en kwam daarmee meer aan aanvallen toe. Ilic en Kudimbana waren dichtbij een treffer, net als El Allouchi met een schot van afstand, maar zij wisten Bakker niet te verschalken. Dat lukte Stokkers even later wel. Luka Ilic gaf de bal hard voor en zag de spits de 0-1 maken van dichtbij.

Dat was het startsein voor een sterke fase van NAC, maar de ploeg wist niet verder uit te lopen. Dat zorgde ervoor dat volendam in de wedstrijd bleef en daar maakte de thuisploeg in de slotfase optimaal gebruik van. Eerst kopte Doodeman in de 90ste minuut de bal achter Olij en in blessuretijd werd de domper voor NAC nog groter toen Smal zelfs de 2-1 maakte met een schot in de verre hoek.