Datum: donderdag 20 mei 2021, 23:33 - Auteur: Redactie

NAC bereikt promotie-finale na thriller in Emmen

NAC Breda heeft zich vandaag weten te plaatsen voor de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Dit ging ten koste van FC Emmen. Emmen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch kwam NAC voor rust op 0-1, dankzij een doelpunt van Immers. Pas laat in de tweede helft was het Laursen die de 1-1 binnenkopte. Uiteindelijk trok NAC na verlenging en penalty’s aan het langste eind, doordat Nick Olij twee penalty’s stopte.

Maurice Steijn voerde slechts één wijziging door in de basiself. Lex Immers was de spits. Dit ging ten koste van Sydney van Hooijdonk, die op de bank plaats moest nemen. FC Emmen nam in de beginfase van de wedstrijd het initiatief. Dit resulteerde dan ook al snel in het eerste gevaar van de wedstrijd. Spits Michael de Leeuw werd in stelling gebracht, maar Moïse Adiléhou wist zijn inzet onschadelijk te maken.

In de zestiende minuut kwam Thom Haye aan de bal. Haye legde de bal prachtig over de defensie van FC Emmen. Ramon Hendriks liet de bal op de borst vallen en zocht de achterlijn. Lex Immers stormde naast Hendriks het zestienmetergebied in en kreeg de bal op een presenteerblaadje van de linksback. Voor Immers was het een koud kunstje om de openingsgoal te maken: 0-1!

In de fase die hierop volgde veranderde het spelbeeld niet. Emmen bleef aanzetten en NAC moest achteruit. Emmen kreeg een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar grote kansen creëerde de ploeg van Dick Lukkien niet voor rust. Hierdoor ging NAC met een 0-1 voorsprong de rust in.

Ook de tweede helft bleef Emmen drukken. Kort na rust kreeg Emmen een reuze kans op de gelijkmaker. Rechtsback Araujo dook plots op voor de neus van Olij. Gelukkig voor NAC koos hij voor de voorzet in plaats van het schot, waardoor de kans verkeken was. Hier kwam NAC met de schrik vrij.

En zo kende NAC nog een aantal penibele momenten voor het doel, maar steeds belandde de bal naast het doel of stuitte de Emmenaren op de handen van Olij. Tot aan tien minuten voor tijd. Emmen zette opnieuw een aanval op, die uiteindelijk eindigde bij invaller Laursen, die de bal achter Olij kopte: 1-1.

NAC moest opnieuw beginnen. Waar het eigenlijk de hele wedstrijd aan het tegenhouden was, moesten ze nu weer aan aanvallen denken. Na negentig minuten en vier minuten aan blessuretijd stond de 1-1 nog op het bord, waardoor we gingen verlengen in De Oude Meerdijk.

In de eerste helft van de verlenging kreeg Emmen nog een reuze kans, maar deze werd gelukkig wild overgeschoten. Ook NAC kreeg nog een aardige kans. Mario Bilate kopte net naast na een voorzet van El Allouchi.

Ook de tweede helft van de verlenging was het billenknijpen voor NAC. Toch wist NAC de eindstreep te bereiken en kwam het aan op de zenuwslopende penalty.

In deze serie blonk Nick Olij uit tot held door twee penalty’s te stoppen. El Allouchi bleef cool en schoot uiteindelijk de winnende binnen, waardoor NAC de finale van de play-offs bereikt!