Datum: dinsdag 3 oktober 2023, 00:27 - Auteur: Redactie

NAC bezorgt coach Van Gastel een matig debuut

NAC en Jong FC Utrecht hebben maandagavond allebei genoegen moeten nemen met een punt. Beide ploegen kregen kansen op meer, maar zover kwam het uiteindelijk niet. In de eerste helft was het Sil van der Wegen die de thuisploeg op voorsprong schoot. In de tweede helft was het Wessel Kooy die een strakke voorzet van Janosek in zijn eigen doel werkte: 1-1.

.

Kersverse hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel wijzigde in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer de formatie naar een 3-5-2 variant. Tein Troost verdedigde vandaag het doel. Rowan Besselink, Jan van den Bergh en Boy Kemper vormde het centrum van de verdediging. Op de rechterflank stond Martin Koscelnik. Sabir Agougil, Clint Leemans en Dominik Janosek vormden het middenveld. Op de linkerflank stond Victor Wernersson. Tom Boere en Sigurd Haugen vormden het spitsenduo.

Goed was het van beide kanten niet in de openingsfase. Wel wist NAC na een kwartier spelen de eerste grote kans van de wedstrijd te creëren. Op wilskracht knokte Sigurd Haugen zich door de verdediging van Jong FC Utrecht heen. Uiteindelijk kwam de bal uit de kluts op het hoofd van Tom Boere terecht, die de bal net naast het doel kopte.

En ook de tweede kans kwam van het hoofd van Tom Boere. Hij knikte een goede voorzet van Victor Wernersson richting het doel van Calvin Raatsie, die een goede redding in huis had om de openingstreffer te voorkomen.

Toch pakte de thuisploeg na een half uur spelen de voorsprong. Emil Rohd Schlichting dribbelde door het Bredase zestienmetergebied en gaf de bal strak en laag voor op de meegelopen Sil van der Wegen. De linksbuiten kon eenvoudig binnenschuiven voor de 1-0.

Op slag van rust kreeg NAC misschien nog wel de grootste kans van het eerste bedrijf, maar Sigurd Haugen kreeg de bal niet tussen de palen. In de rust moest Jean-Paul van Gastel de knop zien om te zetten.

Het duurde even een kwarrtiertje na rust tot NAC op stoom kwam, maar twee schietkansen voor Janosek zette een Bredaas offensief in. Kort na de invalbeurt van Matthew Garbett was hij gelijk belangrijk bij de gelijkmaker. Hij zette een aanval op door Janosek te bereiken. Die gaf op zijn beurt een strakke voorzet in de richting van Tom Boere. Verdediger Wessel Kooy werkte de bal uiteindelijk achter zijn eigen doelman, waardoor NAC op gelijke hoogte kwam: 1-1.

NAC kwam steeds beter in de wedstrijd en was het slot van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Het wist ook een aantal kansen te creëren maar tot een winnende treffer kwam het helaas niet meer. Zo weet na FC Groningen, Cambuur en Roda JC ook NAC niet te winnen van Jong FC Utrecht.