Datum: vrijdag 18 maart 2022, 23:07 - Auteur: Redactie

NAC blameert zich bij hekkensluiter Helmond Sport

NAC heeft na het behalen van zes overwinningen Helmond verlaten met een domper. De ploeg van Edwin de Graaf blameerde zich voor een vol uitvak tegen de hekkensluiter. Twee doelpunten op slag van rust kwam NAC in de tweede helft niet meer te boven. Het werd uiteindelijk zelfs 4-0 voor de Kattenmeppers.

Edwin de Graaf zag na de overwinningen op De Graafschap en SC Telstar geen reden om te wisselen en dus stonden dezelfde elf vandaag aan de aftrap in het SolarUnie Stadion. Wel keerden onder anderen Naoufal Bannis en Dion Malone terug op de bank na een korte afwezigheid. Ralf Seuntjens ontbrak vandaag in de selectie vanwege transferperikelen.

In het eerste kwart ontstond het eerste gevaar van het duel van Bredase zijde afkomend van Yassine Azzagari. De jonge middenvelder zag zijn schot van rand zestienmetergebied overgetikt worden door doelman Mike Havekotte. Op de volgende kans moest het in groten getale meegereisde publiek even wachten. Pas in de 23e minuut kreeg NAC in de persoon van Ody Velanas een opgelegde mogelijkheid om op voorsprong te komen. De man in vorm was het eindstation van een aanval, maar hij vond helaas de doelman op zijn weg.

NAC krijgt in de fase hierna nog een aantal mogelijkheden om nog voor rust de openingstreffer op het scorebord te zetten, maar Havekotte blijkt een flinke sta-in-de-weg voor NAC. Inzetten van onder anderen Banzuzi en Neelen stranden allemaal in de handen van de doelman.

In de 38e minuut is het aan de andere kant wel raak. Een snelle uitbraak van de Helmonders is de Bredase defensie te machtig. Het eindstation van de counter is Thomas Beekman, die de bal achter Olij schoot. Daar bleef het niet bij voor rust. Dylan Seys tikte ook nog voor rust de 2-0 binnen voor de thuisploeg. NAC was de bovenliggende partij in de openingsfase maar de thuisploeg rondde de kansen af en stond dus bij rust op een riante voorsprong.

Kort na rust was het meteen weer raak voor Helmond Sport. Nu was het Boyd Reith die bij de tweede paal te veel vrijheid genoot en simpel binnen schoot. NAC had een wonder nodig om deze domper te boven te komen.

In de 60e minuut wisten de Helmonders het nog erger te maken voor NAC. Van Landschoten plaatste de bal in de korte hoek achter Olij en daarmee schoot hij Helmond Sport naar 4-0.

Het was niet de dag van NAC in Helmond, dit bleek maar eens te meer nadat Hilterman de bal in een één op één duel met Mike Havekotte ook het net niet wist te vinden.

De reeks van zes overwinning heeft geen vervolg gekregen in Helmond. Volgende week volgt een vrij weekend vanwege interlandverplichtingen. Op 1 april komt NAC weer in actie, als Jong Ajax op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.