Datum: vrijdag 26 augustus 2022, 21:30 - Auteur: Redactie

NAC boekt een knappe zege op het gras van Roda JC

NAC heeft op bezoek in Kerkrade een knappe overwinning weten te boeken. Het was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en creëerde vele kansen. Basisdebutant Jort van der Sande was een zeer belangrijk vandaag. Hij maakte er één, net als Kaj de Rooij en Moreno Rutten.

Robert Molenaar voerde vandaag één wijziging door in zijn basiself. Jort van der Sande begon in de punt van de aanval. Hij verving Jesaja Herrmann, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Verder zat Javier Vet voor het eerst bij de selectie en keerde Danny Bakker terug op de bank na een blessure.

NAC had de bal nog niet geraakt, toen Di Michele Sanchez al handelend moest optreden om het openingsdoelpunt te voorkomen. Hij kon zich ternauwernood voor een instormende aanvaller gooien om de bal te blokken. NAC was gewaarschuwd.

De eerste kans voor NAC noteerden we in de zestiende minuut. Jort van der Sande was ervandoor met de bal aan de voet. Hij gaf de bal op het juiste moment mee aan Kaj De Rooij. Die sneed aan de zijkant het zestienmetergebied in en nam het doel van Rody de Boer onder vuur. De doelman wist zijn inzet net te keren.

In minuut 26 mocht Ody Velanas aanleggen voor een vrije schop op een meter of 40 van het doel. Hij gaf de bal voor en bij de tweede paal was het Kaj de Rooij die de bal knap achter Rody de boer schoot voor de 0-1! NAC begon steeds nadrukkelijker het doel van Roda op te zoeken en dit werd dus beloond.

Twee minuten later leek Jort van der Sande te kunnen profiteren van een fout van de Limburgse defensie, ware het niet dat een verdediger het kopduel aan wilde gaan en de spits hard in de rug liep. Scheidsrechter Gözübüyük zag er geen strafschop in, ten onvrede van Van der Sande.

In de fase na de goal kreeg NAC nog twee maal de mogelijkheid de score uit te breiden. Ezechiel Banzuzi kreeg de bal tot twee keer toe net niet in het doel, waardoor het bij 0-1 bleef in de eerste helft.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud, toen Jort van der Sande op prachtige wijze de voorsprong verdubbelde. Hij kreeg de bal van Banzuzi en kwam in een twee tegen één situatie met Kaj de Rooij aan zijn zijde. Kaj de Rooij trok het gat, van der Sande kapte een invliegende verdediger uit en stifte de bal op fraaie wijze achter Rody de Boer: 0-2!

In de slotfase blijft NAC de bovenliggende partij. Het krijgt zelfs nog kansen op meer via onder meer Banzuzi en De Rooij. Toch was het nog even billenknijpen, toen Roda JC in de blessuretijd de 1-2 maakte. Het zal toch niet?

Direct vanaf de aftrap ging NAC weer in de aanval en maakte Velanas de verlossende 1-3 op aangeven van invaller Moreno Rutten.

Deze wedstrijd gaat ook de boeken in als het debuut van Javier Vet voor de Parel van het Zuiden. Hij kwam in minuut 79 binnen de lijnen, om het middenveld van meer power te voorzien voor de laatste minuten. Welkom Javier!

Aanstaande vrijdag gaat NAC deze overwinning proberen een goed vervolg te geven, als FC Eindhoven op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Roda JC – NAC Breda 1-3 (0-1)
0-1 Kaj de Rooij, 0-2 Jort van der Sande, 1-2 Roda JC, 1-3 Velanas.