Datum: zaterdag 3 september 2022, 22:59 - Auteur: Redactie

NAC en FC Eindhoven delen de punten in Breda

NAC heeft in een lastig duel niet af weten te rekenen met FC Eindhoven. Een duel van weinig kansen kreeg uiteindelijk geen winnaar. Ody Velanas zette NAC al vroeg op voorsprong, maar vlak voor rust werd de voorsprong tenietgedaan door Ozan Kökcü. In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor NAC en FC Eindhoven de punten deelden.

Hoofdtrainer Robert Molenaar koos vandaag voor dezelfde elf namen die vorige week indruk maakte in het treffen met Roda JC. De enige wijziging in de selectie was het ontbreken van Jarchinio Antonia. Vanwege een lichte blessure ontbrak hij vandaag.

Lang hoefde het massaal aanwezige publiek niet op het openingsdoelpunt te wachten. We waren nog geen vijf minuten onderweg of Ody Velanas had zijn vierde van het seizoen al in het netje liggen. Hij kreeg de bal in het Eindhovense strafschopgebied en schoot de bal onder doelman Bertrams door voor de 1-0.

Na een kwartier spelen krijgt oud FC Eindhoven speler Kaj De Rooij de kans om de voorsprong al te verdubbelen, maar zijn inzet kan net gekeerde worden door Bertrams.

In de fase hierna drukt Eindhoven wat meer richting het Bredase doel. Kortsmit moet nog een keer handelend optreden, maar heeft al vaker bewezen een zeer betrouwbare doelman te zijn. Hij wist dan ook redding te brengen op deze inzet.

Kort voor rust moest NAC toch een tegendoelpunt incasseren. Brym was aan de aandacht van de Bredase defensie ontsnapt en gaf hard en laag voor. Ozan Kökcü stond op de goede plaats om de bal achter Kortsmit te tikken voor de 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft werkten beide ploegen zich een slag in de rondte, maar grote kansen waren schaars. Invaller Thomas. Marijnissen zorgde in het laatste kwartier voor dreiging, maar ook hij wist niet succesvol af te drukken. Dat was het verhaal wel van de tweede helft.

De gehele tweede helft hebben we eigenlijk geen één echt grote kans gezien en zo bleef de eindstand steken op 1-1.

Aanstaande vrijdag mag NAC op bezoek bij De Graafschap op zoek naar de volgende driepunter.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

NAC Breda – FC Eindhoven 1-1 (1-1)
1-0 Velanas, 1-1 Kökcü.