Datum: vrijdag 1 april 2022, 22:20 - Auteur: Redactie

NAC en Jong Ajax komen niet tot scoren in Breda

Vanavond nam NAC het in de 33e speelronde op tegen Jong Ajax thuis in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion. Beide ploegen creëerden kansen, zowel grote als kleine. Geen enkele vloog erin, waardoor de score na negentig minuten bleef steken op 0-0.

De Grootste verrassing op het opstellingsformulier was de terugkeer van Mario Bilate. De spits keerde na maanden van blessureleed terug op de bank. Ook Danny bakker keerde terug na een blessure. Hij startte in de basis.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam al in de derde minuut. Na een fout in de verdediging viel de bal voor de voeten van Ody Velanas die de keeper passeerde, maar Nordin Musampa niet. Vanaf de doellijn keerde de verdediger van de Amsterdammers de inzet.

Na de kans van Velanas bleef het vrij rustig in de eerste helft. Naast een kans in de korte hoek van Naoufal Bannis gebeurde er niet veel in het eerste bedrijf. Ook de jonge Ajacieden produceerde niet veel. Een afstandsschot van Kian Fitz-Jim belandde in de handen van Nick Olij.

De tweede helft was het Jong Ajax dat het eerste gevaar stichtte. Met een fraai hakje  van Christian Rasmussen belandde de bal bij Naci Unuvar. Zijn inzet ging gelukkig rakelings naast het doel van Olij.

Aan de kant van NAC gebeurde er niet veel. Kansen van Ody Velanas en invaller DJ Buffonge werden nooit echt gevaarlijk. Wat wel een hoogtepunt was in de tweede helft, was de terugkeer van Mario Bilate. De spits kampte maandenlang met een vervelende blessure en mocht vandaag eindelijk weer minuten maken.

In de slotfase creëerde Bilate nog een goede kans om zijn terugkeer met een doelpunt en drie punten te bekronen. Helaas vond hij Calvin Raatsie op zijn weg, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0.

Aanstaande maandag neemt NAC het op tegen Jong FC Utrecht. De bal gaat om 20:00 uur rollen in Stadion Galgenwaard.

NAC Breda – Jong Ajax 0-0.