Datum: dinsdag 21 mei 2024, 22:47 - Auteur: Redactie

NAC Breda geeft zege uit handen tegen FC Emmen

In de halve finale van de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie verzuimde NAC dinsdagavond te winnen van FC Emmen. De Bredanaars kregen vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren.

Jean-Paul van Gastel moest zijn basiself noodgedwongen op één positie wijzigen. Boy Kemper was niet ongeschonden uit de strijd met Roda JC gekomen en was niet fit genoeg om vandaag te spelen. Manel Royo was zijn vervanger op de linksachter positie.

De bezoekers waren de bovenliggende partij in de openingsfase. Tot grote kansen leidde dit gelukkig voor NAC nog niet. Na een kwartier spelen noteerden we de eerste mogelijkheid. Desley Ubbink nam het doel van Pepijn van de Merbel onder vuur. Lucassen stond goed opgesteld om het zijn inzet onschadelijk te maken.

Na 25 minuten spelen kreeg ook NAC de kans om de score te openen. De voorzet van Manel Royo werd net voordat hij Sigurd Haugen kon bereiken weg gewerkt door de verdediger. Drie minuten later kreeg NAC een grotere kans op 1-0. Sigurd Haugen werd prachtig in stelling gebracht door Dominik Janošek. In de één-op-één situatie met doelman Oelschlägel kwam de Duitser als winnaar uit de bus.

NAC was wakker en dat kreeg Emmen te weten ook. De volgende kans diende zich alweer aan. Dominik Janošek mocht van een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal op prachtige wijze richting de hoek, maar wederom kreeg de doelman er een handje achter en tikte de bal op de paal.

NAC legde Emmen het tweede deel van de eerste helft de wil op. Na iets minder dan veertig minuten spelen kreeg NAC wat het verdiende. Roy Kuijpers draaide kort weg bij zijn directe tegenstander en gaf een afgemeten voorzet op het hoofd van Sigurd Haugen. De opgeleefde spits kwam voor zijn tegenstander en kopte de bal in de verre hoek: 1-0!

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. NAC bleef kansen creëren en een tweede goal hing in de lucht. Toch was het geen zekerheidje en bleef het oppassen voor de Emmenaren.

In de slotfase kreeg FC Emmen een reuzekans om op gelijke hoogte te komen. Maarten Pouwels kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoot de bal net over het doel van Van de Merbel. Toch kwamen de Emmenaren twee minuten later op gelijke hoogte. Een ongelukkige handsbal van Martina in het eigen zestienmetergebied leverde de bezoekers een penalty op. Vicente Besuijen ging achter de bal staan en schoot raak: 1-1.

Na het doelpunt bleef NAC zoeken naar het doelpunt, maar deze kwam er niet meer. Aanstaande zaterdag staat de return op het programma in Emmen.