Datum: vrijdag 15 december 2023, 23:00 - Auteur: Redactie

NAC Breda glijdt voor rust al onderuit bij ADO Den Haag

NAC heeft vrijdagavond verloren in de Keuken Kampioen Divisie. De Bredanaars trokken in Den Haag aan het kortste eind: ADO besliste de kraker al voor de pauze.

In het duel met TOP Oss liep Jan van den Bergh tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan, waardoor hij het duel van vandaag vanaf de tribune moest aanschouwen. Hij werd vervangen door Besselink. Haugen raakte in datzelfde duel geblesseerd, Boere startte daardoor in de punt van de aanval.

In de openingsfase was het voornamelijk de thuisploeg die de aanval zocht. Echter kwam NAC al vroeg op voorsprong. De eerste echte aanval werd direct omgezet in een doelpunt. Na zeven minuten kwam de ploeg van Jean-Paul van Gastel goed door en wist Omgba Kuijpers aan de rechterkant te bereiken. Hij leek in één keer uit te gaan halen, maar controleerde de bal eerst voordat hij schoot. De doelman van ADO Den Haag ging niet vrijuit en zag de bal achter zich in het doel verdwijnen.

Zo’n vijf minuten later deed de ploeg van Kalezic iets terug. Veerman verschalkte doelman Kortsmit met een bekeken stift en bracht de stand weer gelijk: 1-1. De snelle gelijkmaker gaf de thuisploeg zelfvertrouwen en ze bleven de aanval opzoeken. Dit resulteerde dan ook in het tweede doelpunt voor de Hagenezen. Van Mieghem lobde de bal net als Veerman over Kortsmit heen het doel in.

Tien minuten na het doelpunt van ADO Den Haag kreeg NAC de kans op de gelijkmaker. Een corner van de thuisploeg werd goed verdedigd en omgezet in een tegenaanval. Kuijpers ging op doelman Coremans af, maar schoot de bal recht in de handen van de sluitpost.

Vlak voor rust wisten de Hagenezen nogmaals het net te vinden. Van Mieghem schoot de bal kort voor rust van dichtbij snoeihard in de bovenhoek en maakte zijn tweede doelpunt van de avond.

Na een uur spelen werd NAC gevaarlijk via Janosek. Goed voorbereidend werk van invaller Ómarsson zorgde ervoor dat de Tsjech kon uithalen. Doelman Coremans bokste de bal over de achterlijn, de corner die volgde leverde niks op.

De ploeg van Jean-Paul van Gastel bleef het Haagse doel opzoeken. Na een goed uitgespeelde aanval kon Ómarsson uithalen, maar zijn schot ging niet voldoende de hoek in dus kon zijn inzet worden gekeerd. NAC kreeg dus wel de nodige kansen op de aansluitingstreffer, maar het ontbrak een beetje aan geluk.

In de 85e minuut kwam er bij NAC een debutant in het veld. De 19-jarige Aïmane Jaddi mocht voor het eerst zijn opwachting maken in het shirt van de Parel van het Zuiden.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. ADO Den Haag was uiteindelijk met 3-1 te sterk in het laatste duel van de tweede periode.

Na de nederlaag in de Hofstad staat volgende week de Brabantse derby op het programma. Willem II komt op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.