Datum: zondag 8 augustus 2021, 17:06 - Auteur: Redactie

Sterker NAC Breda in de blessuretijd naast VVV-Venlo

Debutant Boris van Schuppen heeft NAC op de valreep een punt bezorgd. In Venlo viel de middenvelder tien minuten voor tijd in bij een 2-1 achterstand. In de blessuretijd schoot de Bredanaar de gelijkmaker op het scorebord. Op aangeven van Ralf Seuntjens, die in de beginfase van de wedstrijd al de 0-1 had gemaakt.

Edwin de Graaf moest vandaag puzzelen, door de afwezigheid van onder meer Mario Bilate, Dion Malone, Kaj de Rooij en Robin Schouten. Moreno Rutten was wel op tijd fit en kon dus starten vanaf de rechtsachter positie. Achter hem stond de nieuwe aanvoerder: Nick Olij. Verder had De Graaf achterin een plaats ingeruimd voor Colin Rösler, nieuwkomer Danny Bakker en Jethro Mashart. Het middenveld bestond uit Thom Haye, Yassine Azzagari en Odysseus Velanas. Voorin waren Pjotr Kestens, Ralf Seuntjens en DJ Buffonge terug te vinden.

Op de openingstreffer hoefden we niet lang te wachten. NAC begon frivool en met bravoure aan het duel. Na negen minuten spelen ontsnapte Pjotr Kestens aan de Venlose verdediging. Achter het standbeen langs gaf hij de bal mee aan Mashart. Mashart leverde een voorzet af op Ralf Seuntjens, die met zijn heup het openingsdoelpunt maakte. 0-1!

Na het doelpunt ging ook VVV zich melden in het schouwspel. Ze zochten wat nadrukkelijker de goal van Olij, maar tot echt grote kansen kwam het niet. In de 21e minuut kreeg de thuisploeg een vrije schop op een meter of twintig van het doel. Bryan Koglin ging achter de bal staan en schoot de bal buiten het bereik van Olij, via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1.

Na het doelpunt kende VVV een betere fase en bepaalden zij het tempo. Na een half uur spelen kreeg NAC een domper te verwerken, toen Moreno Rutten de strijd moest staken door een blessure.

Grote kansen kwamen er niet meer in de eerste helft, maar kort voor rust kroop NAC weer wat uit de schulp, wat hoop moest bieden voor de tweede helft.

De tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kwamen moeilijk tot kansen. Na een uur spelen kwam VVV er een keer uit via de vleugel. De voorzet kwam ongelukkig op de knie van Colin Rösler terecht, waardoor de bal achter Olij in het doel viel. 2-1, met nog een half uur te spelen.

Met nog tien minuten op de klok, bracht Edwin de Graaf debutanten Vieiri Kotzebue en Boris van Schuppen in de ploeg. NAC ging drukken om de gelijkmaker te forceren. In de blessuretijd viel de bal voor de voeten van Ralf Seuntjens. Seuntjens legde de bal panklaar voor Boris van Schuppen. Van Schuppen aarzelde niet en schoot de bal in de verre hoek. 2-2! Van Schuppen rende naar het uitvak, dat luidkeels ‘BORIS UIT BREDA’ zong.

In de slotfase kreeg Seuntjens zelfs nog een kans op de 2-3, maar dat was misschien net wat te veel van het goede geweest. En zo gaat deze wedstrijd de boeken in als het officiële debuut van Danny Bakker, Ralf Seuntjens, Odysseus Velanas, Ayouba Kosiah, Vieri Kotzebue, Boris van Schuppen & Edwin de Graaf.