Datum: maandag 17 februari 2020, 23:38 - Auteur: Redactie

NAC Breda kantelt Jong Ajax na puike tweede helft

Op een winderig Sportpark De Toekomst heeft NAC de bekerzege op AZ een goed vervolg weten te geven. In Amsterdam werd Jong Ajax maandagavond, na een 2-0 achterstand met 2-4 verslagen.

Tegen de Amsterdamse beloftenploeg hield trainer Peter Hyballa nagenoeg vast aan het basiselftal dat van AZ won in de TOTO KNVB Beker. Jordan van der Gaag, Nacho Monsalve en Yasinne Azzagari kregen een basisplaats van de Duitse oefenmeester.

De Geel-Zwarten kregen de eerste kans van de wedstrijd. Arno Verschueren mikte net over nadat hij goed vrijgespeeld werd aan de rechterkant van het zestien meter gebied Na acht minuten stond er bijna 0-1 op het scorebord. Na een misverstand achterin bij Jong Ajax kon NAC echter niet profiteren. Aan de andere kant kreeg Jong Ajax een vrije trap, maar de bal van Naci Ünüvar was een prooi voor doelman Nick Olij.

Na een kwartier spelen stond het aluminium NAC in de weg. Mounir El Allouchi kreeg wat ruimte en pegelde van afstand op de paal. Niet veel later was het 1-0. NAC counterde na een corner van Jong Ajax, maar de Amsterdamse beloften veroverden de bal. Vervolgens vond Ünüvar Danilo Pereira, die binnen kopte. Slechts twee minuten later leek Jong Ajax de marge te verdubbelen. Brian Brobbey kreeg een levensgrote kans, maar miste op zo’n twee meter voor het doel.

Uiteindelijk werd het na een halfuur spelen alsnog 2-0. Brobbey wist Olij ditmaal wel te passeren. Nog voor rust deed NAC wat terug. Verschueren zette de bal voor, waarna Finn Stokkers binnenliep. Door die goal gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

Na de pauze kreeg NAC de betere kansen. Verschueren vond doelman Dominik Kotarski op zijn weg naar het doel. Diezelfde Kotarski was even later ook een sta-in-de-weg voor Mounir El Allouchi. In de 63e minuut was het wel raak. Verschueren trok goed door na een goede bal van Roger Riera, waarna de Belg de bal voor kreeg. Kik Pierie zat er nog tussen, maar El Allouchi pakte de bal uit de lucht en werkte met een halve omhaal binnen.

Van der Gaag zorgde vervolgens voor de voorsprong voor NAC. Uit een hoekschop kopte Jan-Paul van Hecke door, waarna Thom Haye de bal voor gaf. Kotarski zat mis en de zoon van Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag schoot de bal tergend langzaam over de doellijn.

De echte beslissing viel in de extra tijd. Weer tastte Kotarski mis en ditmaal profiteerde El Allouchi. Van grote afstand werkte hij binnen, waardoor NAC de drie punten veilig stelde.

Jong Ajax – NAC Breda 2-4 (2-1) 1-0 Danilo, 2-0 Brobbey, 2-1 Stokkers, 2-2 El Allouchi, 2-3 Van der Gaag, 2-4 El Allouchi.