Datum: zaterdag 23 januari 2021, 22:31 - Auteur: Redactie

NAC Breda stelt teleur bij dolende hekkensluiter

NAC wist vandaag op bezoek bij FC Den Bosch opnieuw niet de volle buit mee te nemen. De eerste helft was het niet voldoende en op slag van rust kwam de hekkensluiter op voorsprong. De tweede helft was het beter, maar niet genoeg. Sydney van Hooijdonk maakte nog wel de gelijkmaker op aangeven van Mario Bilate, maar daar bleef het bij.

Maurice Steijn kon vandaag niet beschikken over de geblesseerde Dion Malone en Thom Haye. Moreno Rutten begon weliswaar aan de warming-up, maar bleek niet fit genoeg om te starten. Hierdoor kwam de hoofdtrainer op de volgende namen in de basiself: Nick Olij verdedigde het doel. De verdediging bestond uit; v.r.n.l. Robin Schouten, Colin Rösler, Ramon Hendriks en Jethro Mashart. Het middenveld werd gevormd door: Lewis Fiorini, Lex Immers en Mounir El Allouchi. Nick Venema, Kaj De Rooij en Sydney van Hooijdonk vormden het aanvalstrio.

NAC begon aardig aan de wedstrijd en had meteen het betere van het spel. In het eerste kwartier van de wedstrijd resulteerde dat dan ook in de eerste speldenprikjes via een kopbal van Colin Rösler en een schot van El Allouchi, die geblokt werd.

Verder gebeurde er niet veel in het eerste bedrijf. NAC maakte het spel, zonder grote kansen te creëren en Den Bosch kwam er sporadisch uit. Toch was het de thuisploeg die met een voorsprong de rust in ging. Romano Postema verschalkte Nick Olij met een harde pegel in de kruising. 1-0.. NAC moest de tweede helft in de achtervolging.

Colin Rösler bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Moïse Adilehou. Na rust leek er wat meer gif in de ploeg te komen en ging NAC optimistischer spelen. Al helemaal toen Mario Bilate en Huseyin Dogan in de ploeg werden gebracht.

In de 64e minuut was de oh-zo-nodige gelijkmaker daar! Met een hoofdrol voor Mario Bilate, die een perfecte assist gaf op collega-spits Sydney van Hooijdonk. Laatstgenoemde rondde goed af en NAC kon op zoek naar de voorsprong.

NAC bleef drukken en was een aantal keer dichtbij. Onder meer via gevaarlijke vrije trappen van Dogan en Van Hooijdonk. In de slotfase creëerde NAC nog wel veel kansen via de goed ingevallen Huseyin Dogan en Mario Bilate, maar uiteindelijk was het niet genoeg om met de drie punten op zak terug naar Breda te keren.

Volgende week komt nummer twee van de ranglijst; Almere City op bezoek in het Rat Verlegh Stadion, dan zal NAC uit een ander vaatje moeten tappen om het de Almeerders lastig te maken.