Datum: vrijdag 19 april 2024, 22:42 - Auteur: Redactie

NAC Breda laat twee punten liggen in Den Bosch

Duur puntenverlies voor NAC vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch bleek te lastig om te verslaan: 2-2.

Door het uitvallen van Tein Troost in het duel met FC Dordrecht verdedigde Pepijn van de Merbel vandaag het doel. Boere kwam erbij in de spits en NAC ging in een 4-4-2 systeem spelen. Dit ging ten koste van Casper Staring, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank.

Het publiek werd niet verwend in de openingsfase. Er werd aan beide kanten weinig gecreëerd. De eerste echte kans van de wedstrijd noteerden we pas in de twintigste minuut. Ómarsson was er vandoor aan de linkerkant en gaf de bal mee aan Aimé Omgba. De middenvelder legde de bal terug op de meegelopen Boere, maar voordat de spits kon schieten, stak een verdediger daar een stokje voor.

Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Het eerste gevaar van de Bosschenaren leverde een doelpunt op. Oulad M’hand profiteerde van een één tegen één situatie en schoof de bal in het doel: 1-0.

Vijf minuten voor rust kreeg NAC een corner. Deze werd niet goed verwerkt door de defensie van Den Bosch en uiteindelijk was het Tom Boere die hiervan kon profiteren. Hij kopte de bal achter doelman Hegyi voor de 1-1.

Kort voor rust was het weer raak voor NAC. Wederom kwam het gevaar uit een corner. De bal belande uiteindelijk voor de voeten van Boyd Lucassen, die niet twijfelde en de bal met links hard in het doel schoot: 1-2!

Na rust had NAC lichtelijk de overhand, maar toch kwam FC Den Bosch langszij. Pepijn van de Merbel werd wat ongelukkig aangespeeld en probeerde de bal te verwerken. Hij schoot de bal tegen de instormende Kostorz en de bal rolde langzaam in het doel: 2-2.

In de slotfase kreeg NAC nog twee keer de mogelijkheid om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar een schot van Aimé Omgba ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal en een inzet van Dominik Janošek miste kracht om echt gevaarlijk te worden.

Zo speelde NAC gelijk in en tegen Den Bosch en is het belangrijk dat NAC volgende week de punten in eigen huis weet te houden als Jong PSV op bezoek komt.