Datum: vrijdag 8 maart 2024, 22:41 - Auteur: Redactie

NAC Breda neemt na rust alle punten mee bij Jong Ajax

Vrijdagavond kon NAC wederom iets vieren in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax werd in Amsterdam nipt verslagen door de Bredanaars.

Na overwinningen op Jong AZ en Jong FC Utrecht besloot Jean-Paul van Gastel vandaag wederom niets te veranderen aan zijn basiselftal. Op de bank zagen we wel iemand terugkeren. Matthew Garbett nam na een aantal weken afwezigheid weer plaats op de bank.

Er gebeurde niet veel in het eerste half uur van de wedstrijd. NAC kon geen potten breken en wist slechts één keer gevaarlijk te worden. Aan de andere kant moest Roy Kortsmit wel tot twee keer toe handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Dit deed hij met verve, waardoor hij NAC zonder kleerscheuren door de openingsfase wist te loodsen.

Hierna kwam NAC beter in de wedstrijd en was de ploeg van Jean-Paul van Gastel steeds meer voor het doel van Charlie Setford te vinden. Pogingen van onder meer Omgba, Ómarsson en Janošek gingen helaas verloren, maar het laatste kwartier van de eerste helft was hoopgevend voor de meegereisde NAC-supporters.

NAC ging na rust door waar het kort voor rust mee begonnen was en voerde de druk op het doel op. Tien minuten na de hervatting was de voorsprong daar voor de Parel van het Zuiden. Een slim genomen vrije trap van Janošek belandde via  Sejdiu bij Ómarsson. De spits werkte de bal knap achter de doelman van de Amsterdammers. Een bevrijdende goal voor de IJslandse spits en NAC: 0-1!

Moet nog 25 minuten op de klok kreeg NAC een domper te verwerken. Na een hachelijke situatie voor het doel van Roy Kortsmit, waarbij de bal via de onderkant van de lat uit het doel bleef, raakte de doelman geblesseerd. Hij kon niet verder en moest vervangen worden door Tein Troost.

Troost kende een prima invalbeurt en hield zijn ploeg in de allerlaatste seconde van de wedstrijd op de been met een prachtige redding. NAC kreeg in de slotfase nog een aantal keer de kans om de score uit te breiden, maar zover kwam het uiteindelijk niet. De Geel-Zwarten boekten de derde overwinning in elf dagen. Een zeer welkome reeks in de strijd om een plaats in de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs.

Aanstaande vrijdag gaat neemt NAC het in het eigen huis op tegen VVV-Venlo. Dit zal het doen met de steun van een vol Rat Verlegh Stadion.