Datum: vrijdag 8 april 2022, 23:46 - Auteur: Redactie

NAC Breda rekent in eigen huis af met VVV-Venlo

Vanavond nam NAC het in het eigen Rat Verlegh Stadion op tegen VVV-Venlo, dat één plaats lager geklasseerd staat. Danny Bakker opende de score en door twee doelpunten van Naoufal Bannis was NAC baas in eigen huis, hoewel VVV-Venlo in de 81e minuut de spanning terugbracht. De Parel van het hield stand en wist de drie punten in Breda te houden.

De grootste wijziging aan Bredase zijde was een spitsenwissel. Naoufal Bannis stond vandaag in de punt van de aanval. Jeredy Hilterman moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Dat was de enige wijziging in het elftal ten opzichte van afgelopen maandag.

Het eerste gevaar van de wedstrijd ontstond in de veertiende minuut van de wedstrijd. Een aanval over de rechterflank kende als eindstation Ody Velanas, die met een fraaie kapbeweging met links kon uithalen. De keeper was gepasseerd, maar de paal voorkwam de openingstreffer.

Een minuut later was het wel raak. Een goed getrapte hoekschop van Welat werd verlengd door een Venlose verdediger, waardoor Danny Bakker kon inkoppen. Bakker aarzelde niet en kopte de bal strak achter doelman Van Crooij voor de 1-0!

NAC speelde een zeer verdienstelijke eerste helft. VVV werd teruggedrongen en in de 23e minuut werd het aanvallende spel van de ploeg van Edwin de Graaf opnieuw beloond. Naoufal Bannis ontving de bal aan de linkerzijde van het zestienmetergebied. Hij schoot de bal met hard in de rechterbovenhoek, waarmee hij de voorsprong verdubbelde: 2-0!

Voor rust kreeg NAC zelfs nog een aantal keer de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar inzetten van De Rooij en opnieuw Naoufal Bannis werden net niet omgezet in een doelpunt. Hierdoor gingen beide ploegen aan de thee met een 2-0 tussenstand.

In het begin van de tweede helft komt VVV-Venlo dreigend op de helft van NAC die goed wegkwam. Nick Olij moest enkele malen optreden en zorgde voor ervoor dat zijn doel schoon bleef.

NAC bleef daarentegen de druk houden op de ploeg van Jay Driessen. Pogingen van Velanas en De Rooij gingen hard op het doel van VVV-Venlo af, maar zorgden niet voor een uitbreiding van de voorsprong. Bannis betaalde het vertrouwen dat trainer Edwin de Graaf hem vandaag gaf dubbel en dwars uit. Een goed voorgegeven pass van Boris van Schuppen belandde bij de nummer negen, die eenvoudig binnen kon schuiven en de stand op 3-0. VVV-Venlo reageerde direct op de 3-0 door in de 81e minuut. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal binnengetikt door Rayan El Azrak die de score op 3-1 bracht. Tot het einde van de wedstrijd bleef NAC de druk erop houden, wat resulteerde in een drie hoogst verdiende drie punten.

Aanstaande zaterdag staat het belangrijke uitduel met Almere City op het programma. De Almeerders bezetten de eerste plaats in het periodeklassement, wat aan het eind van de rit wel eens belangrijk kan zijn wanneer de plaatsen om de Play-Offs verdeeld worden.