Datum: vrijdag 17 december 2021, 23:04 - Auteur: Redactie

NAC Breda slikt zeer pijnlijke nederlaag in Den Haag

Uit tegen ADO Den Haag werd het een vervelende avond voor NAC. Het grootste gedeelte van de wedstrijd was NAC de bovenliggende partij maar toch wist het de wedstrijd niet te winnen. In de eerste helft kwam ADO op voorsprong dankzij Verheydt. Deze achterstand werd rechtgetrokken door een mooi doelpunt van Haye. In de tweede helft scoorde ADO uit een strafschop na een overtreding van Rutten. Hierna scoorde Bourard nog twee keer namens de thuisploeg, waardoor het uiteindelijk ruim wist te winnen.

Tegen ADO kreeg Velanas weer eens de kans vanaf de aftrap. Hierdoor begon Agougil op de bank. Ook De Rooij mocht vanaf het begin starten, hij verving Banzuzi. De overige negen namen waren hetzelfde als tegen FC Utrecht.

In de eerste minuten verschenen beide ploegen weinig voor het doel van de tegenstander, ADO liet het veldspel aan NAC. ADO Den Haag had nog geen kans gehad, maar bij de eerste aanval van de thuisploeg was het direct raak. Uit een voorzet van Besuijen, kopte spits Verheijdt de bal achter Nick Olij.

Hierna waren er opnieuw weinig kansen voor beide ploegen en probeerde ADO het met name van afstand met schoten van Kishna en Klas, waar Olij een antwoord op had. De eerste keer dat NAC echt voor gevaar zorgde voor het doel van de tegenstander, was na een overtreding op Velanas. Haye mocht aanleggen voor de vrije trap, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Koopmans.

Ook de tweede keer dat NAC gevaarlijk werd, was via Thom Haye. De middenvelder kreeg de bal teruggekaatst van Seuntjens net buiten de zestien en besloot uit te halen. Zijn schot belandde in de verre hoek en liet Koopmans kansloos. Na dit doelpunt had NAC het initiatief en kreeg het voor rust nog één grote kans. Vijf minuten voor het rustsignaal kon Rutten na een lange bal van Seuntjens uithalen. De rechtsback dook op in de spits maar schoot de bal via een Haags been over.

De tweede helft begon direct dreigend van de kant van NAC. Na een voorzet van De Rooij vanaf de rechterkant van het veld, ontving Velanas de bal, maar hij schoot over. Hierna was NAC snel weer dreigend. Banzuzi verlengde de bal goed richting Seuntjens, die richting het doelgebied van de tegenstander ging. Seuntjens gaf de bal terug op Banzuzi, maar tot een echte doelpoging kwam het niet.

In de tegenaanval kwam ADO er erg snel uit. Aanvaller Besuijen werd weggestuurd en kwam oog in oog met Olij te staan. Hij probeerde de doelman te passeren terwijl Rutten een tackle inzette. Zijn tackle miste de bal en zodoende gaf de scheidsrechter een penalty aan ADO. Deze strafschop werd benut door Verheydt.

Na bijna een uur spelen kreeg de thuisploeg een corner nadat Olij in moest grijpen op een afstandsschot van Besuijen. Uit deze corner kreeg eerst Verheijdt een kopkans, die nog uit de kruising werd getikt door Olij. In de rebound wist Bourard de bal gedeeltelijk met zijn arm het doel in te werken waardoor ADO op 3-1 kwam.

In de 86ste minuut wist ADO ook nog de vierde treffer te maken. Uit een steekpass van Kishna, kwam Bourard in buitenspelpositie één op één met Olij te staan. Hij gooide de wedstrijd in het slot door de vierde treffer te maken, die ondanks de buitenspelsituatie niet werd afgekeurd.

Vlak voor tijd kreeg invaller Kotzebue nog twee kansen. Zijn eerste kans uit een corner werd vlak voor het doel weggewerkt en een afstandsschot van hem werd gekeerd door Koopmans. NAC kwam niet meer tot scoren en verloor dus met 4-1 in Den Haag.

De uitwedstrijd bij ADO Den Haag was de laatste wedstrijd van het jaar 2021, de eerstvolgende wedstrijd is op 8 januari 2022, als FC Eindhoven op bezoek in Breda.

ADO Den Haag – NAC Breda 4-1 (1-1)
1-0 Verheijdt, 1-1 Haye, 2-1 Verheijdt (pen.), 3-1 en 4-1 Bourard.