Datum: vrijdag 10 mei 2024, 23:09 - Auteur: Redactie

NAC Breda speelt gelijk in Oss en haalt de play-offs

NAC Breda heeft vrijdagavond een plak in de nacompetitie om promotie behaald. In de Keuken Kampioen Divisie remiseerde de Parel van het Zuiden tegen TOP Oss.

Jean-Paul van Gastel voerde vandaag een aantal wijzigingen door in zijn basiself. Zo kreeg Sigurd Haugen de kans zich te laten zien vanuit de spitspositie. De twee spitsen van vorige week, Elías Már Ómarsson en Tom Boere, moesten genoegen nemen met een plaats op de bank. Omgba schoof een linie naar voren, waardoor er een plaats in het elftal vrij kwam voor Manel Royo.

Het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd vond pas plaats na een half uur spelen. Wel was het direct raak voor NAC. Na een mooie actie van Manel Royo, die ook nog eens een goede voorzet afleverde, kon Aimé Omgba binnentikken voor de 0-1! Een zeer welkome treffer voor de ploeg van Jean-Paul van Gastel.

Direct na de goal ging NAC op zoek naar meer. Sigurd Haugen leek de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Havekotte wist zijn inzet te keren.

Kort na rust kwam TOP Oss op gelijke hoogte. Invaller Joshua Zimmerman kon bij de tweede paal van dichtbij binnentikken. Het eerste gevaar van de Ossenaren werd gelijk omgezet in een doelpunt. Met de 1-1 op het scorebord werd het toch nog billenknijpen voor NAC. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok wist Pepijn van de Merbel met een fraaie redding erger te voorkomen voor zijn ploeg.

Ook een kwartier voor tijd kreeg NAC nog een flinke mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Omgba werd vrijgespeeld in het zestienmetergebied en schoot de bal richting het doel van Havekotte. De bal leek nog een hand te raken onderweg, maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. Uiteindelijk was het Havekotte die TOP Oss wist te behoeden voor een achterstand.

TOP Oss werd in de slotfase gelukkig niet meer gevaarlijk, waardoor NAC een punt overhield aan dit duel. Hiermee werd deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs veiliggesteld.

NAC treft Roda JC in een tweeluik. De eerste wedstrijd is maandag 13 mei in het Rat Verlegh Stadion.

(bron: nac.nl)