Datum: maandag 22 november 2021, 23:11 - Auteur: Redactie

NAC Breda stelt opnieuw teleur na hatelijke brilstand

NAC is er maandagavond niet in geslaagd te winnen van Jong PSV. De kansen waren er, met onder andere twee keer Kaj de Rooij op de lat, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet.

De opstelling

Edwin de Graaf moest het vanavond stellen zonder Thom Haye. De middenvelder is ziek en moest de wedstrijd daardoor noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Door de afwezigheid van Haye, kon Welat Cagro zijn basisdebuut maken in het geel-zwart. Ook Ezechiel Banzuzi, de 16-jarige jeugdexponent, mocht zich vanavond opmaken voor zijn basisdebuut. Hij verving Jarchinio Antonia, die op de bank begon.

Nick Olij verdedigde zoals altijd het doel. Voor hem stonden Rutten, Malone, Bakker en Mashart. Het middenveld werd gevorm door Cagro, Azzagari en Banzuzi. De voorhoede bestond uit Van Schuppen, Seuntjens en De Rooij.

Eerste helft

De ploeg van Edwin de Graaf had vanaf het eerste fluitsignaal de taak om de Eindhovenaren stevig onder druk te zetten. Wanneer de ploeg hoog op het veld kon komen deed het dit ook, met een aantal malen balverovering tot gevolg.

De eerste kans van het duel was voor de thuisploeg. Dante Sealy kon, na een goede combinatie, door aan de linkerkant. Zijn uiteindelijke schot rolde voorlangs de goal van Olij. Na een minuut of tien spelen kwamen ook de eerste kansen voor NAC. Kaj de Rooij kon worden aangespeeld door Seuntjens en schieten. Vos kon een doelpunt voorkomen door het schot te blokkeren.

Enkele momenten later was Ezechiel Banzuzi dichtbij zijn eerste treffer in het geel-zwart, maar hij kwam een teenlengte te kort om een voorzet van De Rooij binnen te schieten. De Rooij kon enkele minuten later wederom uithalen vanaf de zestien, maar deze keer ging zijn inzet rakelings naast.

Beide ploegen speelden het eerste bedrijf over het algemeen behoudend. Dit zorgde niet voor de meest attractieve eerste helft, maar leverde toch wat kansjes op. Geen goals. Beide ploegen zochten de kleedkamer op voor de thee met de brilstand op het scorebord: 0-0.

Tweede helft

Al vroeg in de tweede helft kreeg Jong PSV een grote kans. Een vroege voorzet vanaf de linkerkant kon worden weg gebokst door Olij. De bal kwam voor de voeten van een van de Eindhovense aanvallers en die besloot direct de schieten. Gelukkig stond Bakker nog achter Olij om de bal te redden.

De ploeg van Edwin de Graaf leek hierna direct wakker en kreeg ook een grote kans in de openingsfase. Wederom was het Kaj de Rooij die Ezechiel Banzuzi probeerde te bedienen.  Met een hoge voorzet zocht hij de ruimte bij de tweede paal, maar Banzuzi kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Alsof de eerste helft zich herhaalt, is ook nu de kans hierna voor De Rooij. Met een prachtig stiftje probeert hij de doelman te verschalken, maar zijn inzet ploft op de lat.

Na ruim vijftig minuten besloot De Graaf het een en ander om te zetten. Jarchinio Antonia kwam in de ploeg voor Azzagari. Hierdoor schoof Van Schuppen een linie terug en kwam Antonia er voorin bij. Enkele minuten na zijn invalbeurt, kon de snelle buitenspeler direct gevaarlijk worden. Hij snelde langs zijn tegenstander en schoot vanaf de rechterkant op doel. Doelman Delanghe kon op de lijn redding brengen.

Na de wissel bleven de kansen, alsmede het balbezit, in het voordeel van de Bredanaars. Het bleef geduldig opbouwen en zoeken naar gaatjes in de Eindhovense defensie. Dat gaatje leek er in de 79e minuut te komen na een razendsnelle aanval. Van Schuppen stuurde Antonia weg met een hakje, waarna de buitenspeler een lage voorzet gaf op De Rooij. Vanaf randje zestien kon De Rooij schieten, maar hij trof wederom lat.

In de slotfase kreeg Saibari nog een kansje. Hij kon van net binnen de zestien schieten, maar schoot de bal ver over de goal van Olij. NAC drong nog aan, maar kon de Eindhovense muur niet breken vanavond. Eindstand: 0-0.

Aanstaande zaterdag neemt NAC het in eigen huis op tegen Helmond Sport. Aftrap is om 16:30 uur.

Jong PSV – NAC Breda 0-0.