Datum: woensdag 19 januari 2022, 22:47 - Auteur: Redactie

NAC Breda stunt tegen PEC Zwolle en is kwartfinalist

NAC heeft haar naam als ‘Cupfighters’ vanavond waargemaakt. In een spannend duel met PEC Zwolle wist het uiteindelijk te winnen met 2-1. Naoufal Bannis en Kaj de Rooij waren de doelpuntenmakers aan Bredase zijde, nadat Saymak de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had geschoten.

Edwin de Graaf stuurde vandaag dezelfde elf namen het veld in als afgelopen zaterdag. Op de bank waren er wel wat verschuivingen. Maria, Mashart, Cagro, Azzagari en Antonia keerden terug in de wedstrijdselectie. Waardoor De Graaf meer wisselmogelijkheden tot zijn beschikking had.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg NAC een flinke domper te verwerken. Na een aanval over rechts en een scherpe voorzet van Eliano Reijnders was het Mustafa Saymak die het vroege openingsdoelpunt op zijn naam zette. NAC moest in de achtervolging.

Het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten. Na een goede combinatie tussen Rutten, Agougil en Haye gaf laatstgenoemde de bal goed af aan Naoufal Bannis, die zijn eerste in het Geel-Zwart binnentikte: 1-1!

Na het doelpunt van NAC werd het éénrichtingsverkeer richting het doel van Olij. PEC Zwolle kende een erg sterke fase en dreef NAC in een hoekje. Verschillende pogingen werden met kunst- en vliegwerk uit het doel gehouden. Toch kreeg NAC voor rust ook nog een grote kans om de voorsprong te pakken, maar Lamprou had een antwoord op de inzet van Kotzebue en zo gingen we rusten met een 1-1 stand.

Kort na rust diende alweer de volgende kans voor De Zwollenaren zich aan. Saymak drong het zestienmetergebied in en dwong Olij opnieuw tot een redding. Niet veel later kreeg ook NAC weer een flinke mogelijkheid. Een goede voorzet van Haye bereikte het hoofd van Bannis. De spits kreeg net niet genoeg richting aan de bal om Lamprou te verschalken.

NAC kwam de tweede helft beter voor de dag en was misschien bij vlagen wel de bovenliggende partij in het tweede bedrijf. De grootste kans noteerde het in de 62e minuut, toen Thom Haye de achterlijn wist te halen en de bal terugtrok op Bannis. De bal stuiterde net op voordat Bannis de trekker overhaalde, waardoor de bal hoog over ging.

Het laatste kwart van de wedstrijd was qua veldspel weer voor Zwolle, maar toch was het NAC dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Ody Velanas, die net als in het bekerduel met FC Utrecht goed inviel, leverde de bal op een presenteerblaadje af bij Kaj de Rooij. Die twijfelde niet en schoof de bal zo langs Lamprou voor de 2-1!

In de slotfase werd het nog even spannend met het opportunistische spel van PEC Zwolle, maar tot een gelijkmaker kwam het gelukkig niet meer. En zo toonde NAC zich wederom tot echte cupfighters en krijgt het bekertoernooi weer een vervolg.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – PEC Zwolle 2-1 (1-1)
0-1 Saymak, 1-1 Bannis, 2-1 De Rooij.