Datum: maandag 6 maart 2023, 22:29 - Auteur: Redactie

NAC Breda toont veerkracht en wint bij Jong PSV

De eerste helft had NAC niet veel in te brengen op De Herdgang. Jong PSV kreeg vele kansen, maar mede dankzij een goede Roy Kortsmit was de ruststand 1-0. Na rust was het spelbeeld volledig gedraaid wist NAC na twee doelpunten van verdediger Cuco Martina toch met een winstpartij op zak de bus in te stappen.

Tom Boere ontbrak vandaag in de selectie van Peter Hyballa. De spits was ziek en reisde dus niet mee af naar De Herdgang. Jort van der Sande was wel terug en verving Boere in de spits. Tijs Velthuis keerde terug in de basis. Dit ging ten koste van Victor Wernersson, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank.

Vanaf de eerste minuut waren het de Eindhovenaren die het spel maakte. In de tiende minuut resulteerde dit dan ook in de eerste kans voor de wedstrijd. Kortsmit had een goed antwoord op de inzet van Isamael Saibari, die toch richting de kruising leek te gaan.

Nadat opnieuw Saibari al dicht bij de openingstreffer was, was het in minuut 21 wel raak voor de thuisploeg. Scheidsrechter Vereijken gaf de Eindhovenaren een cadeautje in de vorm van een hoekschop. De hoekschop werd binnengekopt door verdediger Fedde Leysen, 1-0.

Voor rust houdt Roy Kortsmit NAC in de wedstrijd. De doelman moet een aantal keer optreden op inzetten van vooral de bedrijvige Ismael Saibari. Kortsmit toont zich een betrouwbare doelman en weet erger te voorkomen.

Waar het NAC voor rust niet lukte het net te vinden, was het na zeven minuten in de tweede helft wel raak. Aanvoerder Cuco Martina scoorde op identieke wijze als vorige week tegen FC Dordrecht. De bal viel stil in het zestienmetergebied van de Eindhovenaren. Martina was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren, 1-1!

NAC kwam na rust een stuk beter voor de dag dan daarvoor. De ploeg van Peter Hyballa bleef de aanval zoeken en de kansen werden groter. Nadat de scheidsrechter van dienst niets zag in een handsbal in het zestienmetergebied en een afgekeurde goal van Jort van der Sande, kwam NAC in minuut 71 wel op voorsprong. Weer was het Martina die het net wist te vinden. Dit keer een prachtig schot van de rand van het zestienmetergebied die de kruising invloog, 1-2!

In de slotfase perste het Jong PSV van Adil Ramzi er nog een slotoffensief uit, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Zo boekte NAC na een mindere eerste helft en een beter tweede een belangrijke driepunter op de maandagavond.

Jong PSV – NAC Breda 1-2 (1-0)
1-0 Leysen, 1-1 en 1-2 Martina.