Datum: vrijdag 3 mei 2024, 22:22 - Auteur: Redactie

NAC Breda vecht zich naar punt tegen ADO Den Haag

Het begon vrijdagavond als een drama voor NAC Breda, maar uiteindelijk liep het best goed af. ADO Den Haag bezweek uiteindelijk in het Rat Verlegh Stadion onder de druk van de thuisclub.

Trainer Jean-Paul van Gastel wijzigde zijn basiself op twee plaatsen. Matthew Garbett en Aimé Omgba keerden terug in de basis. Dit ging ten koste van Martin Koscelnik en Fredrik Oldrup Jensen, die genoegen moesten nemen met een plaats op de bank.

NAC kende een valse start. Het was pas de achtste minuut toen Sylvinho Esajas de bezoekers op voorsprong wist te schieten. De middenvelder kon dook ineens op voor Pepijn van de Merbel en liet de doelman kansloos: 0-1.

NAC ging op zoek naar een snel antwoord en dit leek ook te lukken, ware het niet dat oud-NAC speler Gylermo Siereveld er met een fraaie tackle voor zorgde dat Tom Boere niet tot een schot kwam.

Na iets meer dan een kwartier spelen verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Boyd Lucassen werd in de luren gelegd door Joel Ideho en probeerde zich terug te knokken in het duel. Volgens de scheidsrechter deed hij dit onreglementair en hij wees naar de stip. Henk Veerman schoot de strafschop binnen: 0-2.

NAC was ondanks de vroege 0-2 achterstand niet de onderliggende partij in deze fase. Een schot van Garbett, dat op zeker een doelpunt leek, werd uit de kruising gepakt door doelman Nick Marsman en even later kreeg Aimé Omgba de bal ook niet achter de doelman na een één tegen één situatie.

Ook de tweede helft bleef NAC op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar het ontbrak aan geluk. Inzetten van Omgba en invaller Koscelnik troffen net geen doel. In minuut 65 was het dan eindelijk raak voor de Parel van het Zuiden. Aimé Omgba werkte een goede voorzet van Roy Kuijpers achter de doelman: 1-2!

NAC drong aan richting het doel en creëerde voldoende kansen. De ploeg van Jean-Paul van Gastel verdiende meer en dat kreeg het uiteindelijk ook. In minuut 90 werd de goed ingevallen Sigurd Haugen in stelling gebracht. De spits kende geen twijfel en werkte de bal in het doel: 2-2!

NAC ging nog op zoek naar meer, maar zo ver kwam het niet. Zo moet NAC volgende week in de laatste wedstrijd deelname aan de Play-Offs veilig zien te stellen. Dit zal moeten gebeuren in het uitduel met TOP Oss.

(bron: nac.nl)