Datum: maandag 18 oktober 2021, 22:44 - Auteur: Redactie

NAC Breda verdient meer dan de nederlaag in Volendam

NAC is er maandagavond niet in geslaagd de winstpartij van afgelopen vrijdag een goed vervolg te geven. In Volendam was NAC het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar het was de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok. Een doelpunt van Kasius in de eerste helft kwam NAC niet meer te boven.

Coach Edwin de Graaf koos vandaag voor dezelfde elf namen als de afgelopen twee duels. Die duels werden gewonnen, dus zag de oefenmeester geen reden om zijn basiself aan te passen. Op de bank was wel een wijziging terug te vinden. Michaël Maria keerde vandaag terug op de bank na lang blessureleed.

Al voordat de tien minuten verstreken waren, kreeg NAC een flinke kans op de openingstreffer. Dion Malone kon de bal na een corner van Haye op het Volendamse doel schieten. Doelman Stankovic was al verslagen, maar helaas werd de inzet van Malone van de doellijn gehaald door een verdediger.

In de beginfase van het duel voerde NAC de boventoon en kreeg het een aantal keer de kans om de score te openen. Toch waren het de Volendammers die nog voor rust de voorsprong wisten te pakken. Kasius schoot een voorzet van El Kadiri in de verre hoek en liet Olij kansloos: 1-0. Na het openingsdoelpunt zagen we een beter Volendam, maar tot een tweede goal voor rust kwam het niet.

De tweede helft kwam NAC wederom beter uit de startblokken dan Volendam. Na zeven minuten spelen leek NAC op gelijke hoogte te komen via Seuntjens, ware het niet dat scheidsrechter Nijhuis van mening was dat hij een overtreding beging op de doelman.

De gehele tweede helft speelde zich af op de helft van de thuisploeg. NAC kreeg kansen via onder meer Velanas en invallers Kotzebue en De Rooij, maar ook zij kregen uiteindelijk de bal niet achter Stankovic. De Italiaanse doelman was een flinke sta-in-de-weg voor de Geel-Zwarten.

Ook het Bredase slotoffensief van NAC, waarin invaller Maria nog bijna trefzeker was, bleek uiteindelijk niet genoeg om met een resultaat te vertrekken uit Volendam. NAC verdiende meer, maar kreeg dat uiteindelijk niet. Aanstaande vrijdag krijgt de ploeg van Edwin de Graaf de kans om zich te revancheren van dit verlies, als MVV op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.

(bron: nac.nl)

FC Volendam – NAC Breda 1-0 (1-0)
1-0 Kasius.