Datum: woensdag 11 november 2020, 23:39 - Auteur: Redactie

NAC Breda verliest een belangrijke topper in de ‘KKD’

NAC heeft kostbare punten laten liggen in Doetinchem. De thuisploeg trok in een slopende wedstrijd aan het langste eind. NAC kwam moeilijk tot kansen op De Vijverberg. Een rollertje van Hamdaoui in de blessuretijd van de eerste helft werd de Geel-Zwarten uiteindelijk fataal.

 

Maurie Steijn voerde geen wijzigingen door in de basiself ten opzichte van het duel met MVV van afgelopen vrijdag. Huseyin Dogan kreeg, na zijn sterke optreden van afgelopen vrijdag, opnieuw een basisplaats. Nick Venema keerde terug op de bank, na een lichte blessure.

Het eerste kwartier was gelijk opgaand op de Vijverberg. De eerste kans was na zestien minuten spelen voor de thuisploeg. Uit een corner kon de stevige luchtmacht van De Graafschap gevaarlijk worden. Nick Olij wist een kopbal van Ralf Seuntjens knap te redden en in de rebound was het Dion Malone die Ted van de Pavert van scoren wist te weerhouden.

De eerste echt grote kans voor NAC volgde in de 26e minuut. Een scherp aangesneden vrije trap van Huseyin Dogan kwam terecht bij Roger Riera. De Spaanse verdediger kreeg zijn teen net niet tegen de bal, waardoor de bal naast het doel van Rody de Boer belande. Een minuut later volgde de volgende mogelijkheid uit een vrije trap. Deze keer was het Dion Malone die op de goede plaats stond, maar hij zag zijn kopbal gekeerd worden door de doelman.

Het spel golfde op en neer en in de 45e minuut noteerde De Graafschap de volgende grote kans. Dankzij adequaat ingrijpen van de Bredase defensie ging de bal er wonder boven wonder niet in. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen ‘De Superboeren’ alsnog op voorsprong. Na een combinatie in het zestienmetergebied van NAC wist Hamdaoui een gaatje te vinden en schoof hij de bal achter Olij en dus ging NAC met een achterstand de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft wist NAC maar niet door de solide defensie van De Graafschap heen te breken. Met het inbrengen van Venema en Bilate werd er een ander systeem gehanteerd, maar ook dit mocht niet baten. NAC creëerde te weinig kansen om aanspraak te maken op een doelpunt.

Aanstaande zaterdag krijgt de ploeg van Maurice Steijn de mogelijkheid om zich in het eigen Rat Verlegh Stadion te revancheren tegen SC Telstar.

(bron: nac.nl)